جمال الدین جاویدی در گفتوگو با تسنیم، با اعلام این خبر افزود : برای کنترل بیشتر بیماری تب مالت یا بروسلوز دربخش دام کشور، برنامههای مشخصی برای افزایش واکسیناسیون و کاهش ابتلا وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس برسیهای انجام شده، تعداد ابتلای به تب مالت در میان دام های کشور افزایش داشته است به همین منظور تعداد واکسیناسیون در سظح کشور افزایش مییابد.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشورادامه داد: میزان واکسیناسیون دامهای کشور در سال 90، 15 میلیون بود و در سال 93 به 28 میلیون افزایش یافت. در سال جاری نیز این برنامه وجود دارد که تعداد واکسیناسیون دام به بیش از 30 میلیون افزایش یابد.
گفتنی است بیماری تب مالت یا بروسلوزبه عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام در جهان به حساب میآید و مهم ترین راه انتقال آن به انسان، همجواری با دام آلوده و مصرف تولیدات دامی سنتی و بدون نظارت است.
علائم مشخص این بیماری در انسان شامل تب، تعریق، لرز، سردرد ، درد عضلانی، خستگی، بی اشتهایی، درد مفاصل، کمردرد ، کاهش وزن، یبوست، درد گلو، سرفه خشک، علائم شبیه سرماخورد گی، التهاب مفاصل، بزرگ شدن غدد لنفاوی، افسردگی (درگیری عصبی مرکزی)، درگیری قرنیه چشم و ضایعات پوستی،کاهش وزن، درد شکم، اختلال خواب، رنگ پرید گی و درد ستون فقرات است که به دلیل فراوانی علائم در میان کارشناسان به بیماری هزار چهره شناخته میشود.
No tags for this post.