غم، تمایل به سیگار کشیدن را بیشتر می کند
مجموعه چهار تحقیق مختلف نشان داد که احساس غمگین بودن (و نه همه احساسات منفی) منجر به تمایل به سیگار کشیدن و اعتیاد به آن می شود.«چارلز دوریسون» دانشجوی دکترای هاروارد و مسئول این تحقیق می گوید: دیدگاه رایج در این زمینه این بوده است که هر نوع احساس منفی از جمله خشم، نفرت، استرس، غم، ترس یا شرم، افراد را به سمت اعتیاد به یک ماده مخدر سوق می دهد.
وی در گزارشی که در مجله National Academy of Sciences به چاپ رسیده است می گوید: تحقیق ما نشان می دهد که واقعیت، پیچیده تر از باور مرسوم «احساس بد سیگار بیشتر» است. بویژه ما دریافتیم که احساس غمگین بودن عامل بالقوه ای در تحریک به استفاده از مواد مخدر است.
محققان در تحقیق نخست، داده های یک تحقیق ملی را که طی 20 سال روی 10685 نفر انجام شده بود را بررسی کردند. آنها دریافتند که بیان احساس غمگینی از سوی شرکت کنندگان، با سیگاری بودن و شروع مجدد سیگار کشیدن پس از یک یا دو دهه بعد ارتباط داشت.
در تحقیق دوم این گروه سعی کردند دریابند آیا غمگین بودن باعث می شود افراد سیگار بکشند یا حوادث منفی زندگی باعث غمگین شدن و سیگار کشیدن افراد می شود.
برای آزمایش این امر، 425 فرد سیگاری در یک تحقیق آنلاین، چند ویدئوکلیپ را تماشا کردند. این یافته ها نشان داد که افراد غمگین که ویدئوهای غمناک دیدند و تجربیات خود را درباره یک تجربه منفی شخصی نوشتند نسبت به گروهی که احساس منفی خاصی نداشتند و گروهی که حس نفرت داشتند، تمایل بیشتری به سیگار کشیدن داشتند.
در تحقیق سوم، به شیوه مشابهی، بی قراری درونی افراد به سیگار کشیدن به جای تمایل اعلام شده فرد به سیگار مورد بررسی قرار گرفت.
مانند تحقیق دوم، تقریبا 700 نفر ویدئوها را تماشا کردند و تجارب غم انگیز یا خنثای شخصی خود را نوشتند. افراد گروه دارای احساس غمناکی، نسبت به گروهی که احساس خاصی نداشتند، بیشتر اعلام کردند که برای سیگار کشیدن هر چه سریعتر بی قرار هستند.
نویسندگان این تحقیق می نویسند: این نتایج، بر اساس یافته های تحقیقات قبلی مبنی بر اینکه احساس غمناکی، بی تابی و بی قراری مالی را افزایش می دهد به دست آمده که با استفاده از روش های سنجش رفتار اقتصادی انجام شده است.
در تحقیق چهارم 158 فرد سیگاری برای آزمایش اینکه احساس غمناکی چگونه بر رفتار سیگار کشیدن تاثیر می گذارد مورد آزمایش قرار گرفتند.
شرکت کندگان مجبور بودند به مدت 8 ساعت از سیگار کشیدن خودداری کنند که این امر با استفاده از آزمایش میزان مونو اکسید کربن در تنفس آنها مورد آزمایش قرار می گرفت.
آنها به طور تصادفی به دو گروه غمگین و خنثی تقسیم شدند.نتایج نشان داد که سیگاری های دچار احساس غمناکی، بی تابی بیشتری به سیگار کشیدن نشان دادند و عمیق تر به سیگار پک زدند.
دوریسون می گوید ما معتقدیم که این تحقیق می تواند به ما کمک کند تا بهتر دریابیم چگونه می توان با این معضل فراگیر برخورد کرد.
مترجم: محسن حدادی
No tags for this post.