ترکیه از نمونه اولیه نخستین خودروی داخلی خود رونمایی کرده است. طبق دستور رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، «TOGG» یا شرکت سرمایه گذاری مشترک ترکیه شامل ۵ شرکت و یک سازمان تجاری برای تولید این خودرو کارخانه ای را در بورسا می سازد.
برای تولید ۵ مدل اتومبیل و تولید سالانه ۱۷۵ هزار خودرو در این کارخانه، ۳.۷ میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است. نخستین خودروی C-SUV در سال ۲۰۲۲ میلادی عرضه می شود. به نوشته روزنامه «دنیا» این خودرو توسط شرکت ایتالیایی Pininfarina SpA طراحی شده و تمام برقی است. شرکت تولید کننده ادعا می کند سرعت این خودرو جالب توجه خواهد بود و هزینه های نگهداری آن نیز اندک است.
برای خودروی مذکور دو نوع پک باتری لیتیوم یونی در نظر گرفته شده است. قدرت پیمایش باتری کوچکتر ۱۸۶ مایل و پک باتری بزرگتر ۳۰۰ مایل به ازای هر بار شارژ است. همچنین C-SUV مجهز به فناوری شارژ سریع است و طی ۳۰ دقیقه باتری آن ۸۰ درصد شارژ می شود. در مدل ساده خودرو موتور برقی خودرو نیز روی محور عقبی قرار می گیرد و ۲۰۰ اسب بخار قدرت دارد. اما در مدل پیشرفته تر، ۲ موتور روی محور جلویی خودرو قرار می گیرند و به این ترتیب چهار چرخ خودرو متحرک می شوند. قدرت موتور مدل پیشرفته تر ۴۰۰ اسب بخار است.
در کابین خودرو سیستم اطلاع رسانی دیجیتال نصب می شود و همچنین نمایشگری مخصوص مسافران نیز وجوددارد. نمایشگری لمسی روی داشبورد خودرو نصب می شود.
تخمین زده می شود این پروژه پس از شروع تولید از ۲۰۲۲ میلادی و طی ۱۵ سال ۵۰ میلیارد دلار به اقتصاد ترکیه کمک کند.
منبع:مهر

