تیمی از پژوهشگران در مطالعات خود به بررسی تأثیرات مخرب آلودگی هوای داخل منازل پرداخته و در این پروژه تحقیقاتی، 108 مادر و فرزند موردبررسی قرار گرفتند.
بیشتر این مادران و نوزادان هنگامی در طول دوران بارداری طی 6 ماه، یک سال و دو سال اول زندگیشان را در معرض محیطی با انواع آلودگی های خانگی از قبیل، پرز حیوانات خانگی روغن سرخشده آشپزخانه، دود سیگار و غیره قرار داشتند. زمانی که این کودکان به سن دوسالگی رسیدند از طرف پژوهشگران مورد آزمایش آلرژی پوست قرار گرفتند.
حساسیت آلرژیک به این معنی است که فرد یک پاسخ ایمنی از نوع آلرژیک نسبت به یک ماده داشته یا ممکن است داشته باشد اما لزوماً به این معنا نیست که آن ماده باعث ایجاد مشکلاتی در آن فرد می شود.
مالوری گالانت (Mallory Gallant) از گروه علوم زیست پزشکی و مولکولی دانشگاه کوئین واقع در کینگستون (Kingston) انتاریوی کانادا در این رابطه گفت: «از آن جهت که بیشتر نوزادان و کودکان در معرض بیش از یک آلودگی یا عوامل حساسیت زا قرار دارند، ما به رابطه بین قرار گرفتن در معرض چندین آلودگی و عوامل حساسیت زا در 2 سالگی در این افراد پرداختیم.»
به گزارش سیناپرس، او در ادامه توضیحاتش اظهار داشت: «ما انواع آلودگی های پرز حیوانات خانگی از قبیل سگ و گربه، خوشبو کننده های هوا، دود شمع ها، گرد کپک های نان، دود سیگار و ذرات گرد و غبار فرش را که همه با آلرژی های دوران کودکی همراه بوده اند، موردبررسی قرار دادیم و میزان حساسیت ایجاد شده را در سنین زیر دو سال محاسبه کردیم. آزمایش ها و تجزیه و تحلیل های ما نشان می دهد، در 6 ماهگی در معرض دود شمع قرار گرفتن و در 2 سالگی در معرض موو پرز گربه قرار داشتن باعث ایجاد حساسیت های پوستی می شود.»
لازم به توضیح است که حساسیت آلرژیک به این معنی است که فرد یک پاسخ ایمنی از نوع آلرژیک نسبت به یک ماده داشته یا ممکن است داشته باشد اما لزوماً به این معنا نیست که آن ماده باعث ایجاد مشکلاتی در آن فرد می شود.
دکتر آن الیس (Anne Ellis) از دانشگاه کوئین و عضو کمیته آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا و از دیگر محققان این پروژه تحقیقاتی در این رابطه می گوید: «متخصصین و کارشناسان آلودگی منازل اعتقاد دارند افزایش میزان حضور افراد خانواده و به طور خاص کودکان، در محیط منازل دارای آلودگی هوا موجب افزایش قابل توجه مشکلات بهداشتی و سلامتی جدی خواهد شد.
علاوه بر این، تنفس در نوزادان و کودکان نوپا در هر دقیقه بیشتر از بزرگسالان است و همین باعث می شود تا آلاینده های هوا بیشتر در ریه هایشان این افراد نسبت به بزرگسالان نفوذ کرده و آنها بسیار آسیب پذیرتر شوند.»
به گزارش سیناپرس، شرح کامل این تحقیقات و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله سالنامه آلرژی، آسم و ایمونولوژی (Annals of Allergy, Asthma and Immunology) به چاپ رسیده و قابل دسترس پژوهشگران قرار دارد.
مترجم: ندا جوادهراتی
No tags for this post.