پژوهش های جدید دانشمندان نشان می دهد که پروتئین های ویژه ای در شیر و غذاهای تخمیری طبیعی وجود دارند که می تواند باعث بهبود عملکرد و افزایش سلامت قلب و عروق انسان شوند .
گفتنی است تحقیقات انجام شده توسط تیمی مشترک از پژوهشگران دانشگاه کره (Korea University) و دانشگاه ملی چونباک (Chonbuk National University) واقع در کره جنوبی منجر به کشف این یافته ها شده است .
در این تحقیقات ، محققان در غذاهای آماده شده واکنش Maillard را به کار برده اند که یک واکنش شیمیایی بین اسیدهای آمینه و کاهش قند بوده و باعث تولید ترکیبات شیمیایی جدید با کاهش کل سرم و پائین آمدن سطح تراکم لیپو پروتئین (lipoprotein) ، کلسترول و تری گلیسیرید در موش ها می شود .
بر اساس این پژوهش های انجام شده جدید ، پیش از این که ترکیب شمیایی فوق به موش ها داده شود ، واکنش Maillard در آزمایشگاه انجام گرفته و با اسید لاکتیک تخمیر شده ، که به گفته پژوهشگران ، این موضوع ممکن است نتیجه یک مکانیسم دفاعی آنتی اکسیدانی باشد که ترکیب کلسترول و سوخت و ساز بدن را تنظیم کرده و نهایتا در بهبود سلامت قلب و عروق موثر است .
پژوهشگران این تیم تحقیقاتی همچنین اعلام کردند که واکنش سدیم کازئینیت Maillard (Maillard-reacted sodium caseinate) ، cMRP ، cMRP تخمیر شده به وسیله مخمر لاکتوباسیلوس H9 (Lactobacillus fermentum H9) و F- cMRP که آن ها ایجاد کرده اند ، نیز ممکن است در جلوگیری و یا کاهش بیماری های قلبی – عروقی نقش داشته باشد .
لازم به ذکر است که شرح کامل این تحقیقات و جزئیات و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله علوم لبنیات (Dairy Science) به چاپ رسیده و قابل دسترس است .
No tags for this post.