این تحقیق نشان می دهد ، به نظر می رسد والدین، خواهر و برادر و اعضای نزدیک خانواده، حتی در میانسالی و بعد از آن هم بر سلامتی افراد تاثیر می گذارند.
«سارا وودز» مدیر بخش سلامت رفتاری در مرکز پزشکی دانشگاه جنوب غرب تگزاس در دالاس و نویسنده مقاله حاصل از این تحقیق می گوید: روابط خانوادگی برای سلامتی اهمیت دارد.
وی افزود: بر اساس یافته های این تحقیق اصالت خانوادگی مهمترین عامل مرتبط به بیماری های مزمن از سردرد گرفته تا سکته به شمار می آمد.
شگفت آور است که در این تحقیق به نظر نرسید که رابطه با همسر یا شریک زندگی بر سلامتی تاثیر چندانی داشته باشد.
این یافته ها با مطالعات قبلی مغایرت دارد و وودز می گوید حتی محققان نیز از نتایج بدست آمده شگفت زده شده اند.
وی می گوید: این بدان معنا نیست که روابط صمیمانه اهمیتی ندارد. فرضیه ما این است که روابط با اعضای خانواده طولانی تر از رابطه نزدیک با دیگران از جمله همسر یا دوستان نزدیک است و شما اصالتا ازآن خانواده هستید و نمی توانید والدین یا خواهر و برادر خود را طلاق بدهید.
حدود 2 هزار و هشتصد نفر در این آزمایش شرکت کرده بودند که متوسط سن آنها در آغاز آزمایش 45 سال بود و 91 درصد آنها سفیدپوست بودند.
شرکت کنندگان طی دوره انجام این آزمایش که از سال 1995 تا 2014 به طول انجامید، سه بار به سوالاتی درباره حمایت خانواده و نزدیکان پاسخ دادند.
به عنوان نمونه برخی از سوالات اینها بودند: به جز همسر یا شریک زندگی، اعضای خانواده هر چند وقت یک بار از شما انتقاد می کنند؟
اگر مشکل جدی داشته باشید چقدر می توانید روی کمک خانواده خود حساب کنید؟
برخی از سوالات مربوط به همسر اینها بودند: همسر شما هر چند وقت یک بار با شما جر و بحث می کند؟ همسر شما چقدر از شما قدردانی می کند؟
از شرکت کنندگان در هر مرحله از این تحقیق خواسته شده بود شرایط کلی سلامت خود را از عالی تا بد درجه بندی کنند. همچنین از آنها درباره مشکلات مزمن و نگرانی هایشان در مورد سلامت خود مانند مشکل معده، سردرد، کمردرد و سکته سوالاتی پرسیده شد.
وودز و همکارانش دریافتند که هر چه افراد در روابط با خانواده خود مشکلات بیشتری داشتند، بیماری های مزمن بیشتری هم اعلام کردند. همچنین وضعیت کلی سلامت در افرادی که مشکلات خانوادگی بیشتری داشتند بدتر اعلام شد.
برعکس هر چقدر افراد از حمایت خانوادگی بیشتری برخوردار بودند در 10 تا 20 سال بعد شرایط سلامتی بهتری داشتند.
این یافته ها تنها ارتباط بین این دو امر (و نه رابطه علت و معلولی) را نشان می دهد.
آیا این بدان معنی است که اکنون زمان قطع رابطه با عمویی است که روابط خانوادگی را دچار آشفتگی می کند یا اینکه اگر مادرتان خیلی از شما حمایت نمی کند نباید با او وقت بگذرانید؟
وودز با توصیه به خانواده درمانی در هنگام بروز مشکلات می گوید: ما قطع ارتباط با خانواده را توصیه نمی کنیم . «جسی وارنر کوهن» روان شناس در نیویورک که نتایج این تحقیق را مطالعه کرده می گوید: به نظر می رسد این تحقیق نشان می دهد با ماهیت متغیر روابط افراد، رابطه یک فرد بزرگسال با دیگران تاثیر کمتری از روابط با خانواده ای که در آن پرورش یافته است دارد.
وارنر کوهن می گوید این یافته ها تازه است. تحقیقات قبلی مدت ها نشان می داد که کیفیت ازدواج بر سلامت افراد تاثیر دارد.
اما وی یادآوری می کند که این تحقیق، محدودیت هایی نیز دارد. اکثر شرکت کنندگان سفیدپوست بودند؛ بیشتر آنها متاهل بودند و بیشتر از عموم افراد جامعه آمریکا احتمال بزرگ شدن در خانواده دارای هر دو والد را داشتند.
وی افزود: برای اثبات این موضوع، تحقیقات بیشتر با تنوع بیشتر شرکت کنندگان لازم است. این تحقیق به تازگی در مجله روان شناسی خانواده به چاپ رسیده است.
مترجم:محسن حدادی