در یک مطالعه جدید مشخص شد یکی از هورمون های تولید شده از طریق جفت در طول بارداری موسوم به allopregnanolone )ALLO) که برای رشد طبیعی مغز جنین ضروری است، در صورت کاهش می تواند موجب بیماری اوتیسم شود.
«کلار ماری واچر»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما در مطالعه خود دریافتیم کاهش allopregnanolone در رحم منجر به تغییرات بلندمدت ساختاری در قسمت مخچه می شود که مسئول هماهنگی حرکت، تعادل و شناخت اجتماعی است و در نتیجه خطر ابتلا به اوتیسم افزایش می یابد.»
طبق گزارش محققان، از هر ۱۰ کودک، یک کودک زود هنگام، قبل از هفته ۳۷ بارداری، بدنیا می آید؛ و یک کودک از هر ۵۹ کودک مبتلا به اختلال اوتیسم می شود.
محققان در این مطالعه، دریک مدل آزمایشگاهی ژن ضروری در سنتز ALLO را حذف کردند. زمانیکه تولید ALLO در جفت این مدل های آزمایشگاهی کاهش یافت، نوزاد دچار تغییرات دائمی در رشد نورونی در رفتارهای مرتبط با جنسیت شد.
به گزارش خبرنگار مهر، واچر در ادامه عنوان می کند: «از دیدگاه ساختاری، به نظر می رسد بیشترین ناهنجاری ها در ماده سفید مخچه اتفاق می افتد.»
به گفته وی، «ما متوجه افزایش ضخامت غلاف میلین شدیم، لایه ای سرشار از لیپید که از فیبرهای عصبی محافظت می کند. از دیدگاه رفتاری، نوزاد نر دچار کاهش در منبع ALLO، با افزایش رفتار تکرارشونده و معایب اجتماعی شدن روبرو است که هر دو از نشانه های اختلال اوتیسم در انسان هستند.»
No tags for this post.