معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم افتتاحیه جشنواره و نمایشگاه فناوری های آب، خاک و محیط زیست با تاکید بر ضرورت بهره گیری از فناوری های نوین در حوزه های آب، خاک و محیط زیست گفت: حل مشکلات و محدودیت های پیش رو در این حوزه از اولویت های اصلی کشور ماست و رفع آنها مستلزم توسعه فناوری و ارائه ایده های نوآورانه در بستر شرکت های دانش بنیان است. بنابراین تردیدی نیست که به کمک پژوهشگاه ها، دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی که با بخش خصوصی همکاری دارند بتوان معضلات کشور را در این حوزه برطرف کرد.
دکتر ستاری با اشاره به سابقه شرکت های با تجربه در این حوزه اظهار امیدواری کرد برگزاری نمایشگاه هایی از این دست بتواند انگیزه ای برای توجه هر چه بیشتر شرکت های دانش بنیان در این حوزه باشد.
معاون علمی و فناوری با اشاره به نقش موثر پژوهش در درآمدزایی گفت: بسیاری از فناوری های بومی ارزشمند در کشور ما از ظرفیت تجاری سازی و ایجاد اشتغال برخوردار است و در همه این حوزه ها معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بستر قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان و اعطای معافیت های مالیاتی و صندوق نوآوری و شکوفایی از طریق اعطای وام و تسهیلات کم بهره از ایجاد شرکت های دانش بنیان در حوزه آب و خاک حمایت می کند.
رئیس ستاد توسعه فناوری های آب، خشکسالی و محیط زیست با تاکید بر این که راه حل ایجاد اشتغال و درآمدزایی ، بهره کشی از محیط زیست و استفاده بی رویه از منابع طبیعی نیست، تاکید کرد: هر جا بشر به صورت بی رویه از منابع طبیعی استفاده کرده است محیط زیست بعد از گذشت یک یا دو دهه انتقام سختی گرفته است. در گذشته تصور می کردیم اگر از منابع طبیعی و محیط زیست بیشتر بهره بگیریم زندگی بهتری خواهیم داشت. این در حالی است که تبعات این روند غیرقابل تحمل و غیرقابل جبران است.
وی بر ضرورت وجود نگاه صحیح به مسائل و مشکلات زیست محیطی تاکید کرد و گفت: می توان از این مشکلات فرصت های جدیدی برای ایجاد اشتغال و ارزش افزوده فراهم کرد. تاکنون به این حوزه به عنوان یک مقوله اشتغال ساز و درآمدزا توجه نشده است و همواره کمک های دولتی مبنای حل مشکلات بوده است؛ در حالی که بهره گیری از فناوری های نوین نه تنها به کاهش هزینه ها منجر می شود بلکه می تواند به رونق اقتصادی و حل مشکلات این حوزه بینجامد.
نجات منابع آب به کمک فناوران
وزیر نیرو در مراسم افتتاحیه جشنواره و نمایشگاه ملی فناوری های آب، خاک و محیط زیست با اشاره به ضرورت ایجاد بازار جدیدی برای فناوری های مطرح در حوزه آب گفت: اگر اقتصاد آب در کشور به درستی مدیریت شود چنین زمینه ای ایجاد خواهد شد و به این ترتیب بسیاری از مشکلات و موانع موجود در حوزه آب برطرف شده و می توان به پیشرفت های قابل توجهی در این زمینه دست یافت.
به گفته چیت چیان، مشکل کمبود آب در کشور از طبیعت و ماهیت کشور ما ناشی می شود و می توان با کمک فناوران این بحران را پشت سر گذاشت. تجدید نظر در روند چگونگی مصرف آب کلیدی برای عبور از مشکل کمبود آب است که باید در حوزه های کشاورزی و مصارف خانگی مورد توجه قرار گیرد.
وی مدیریت هوشمند شبکه آب شهری و روستایی و توجه به فرهنگ درست آب را از مهم ترین راهکارهای کاهش مصرف آب در بین مردم دانست و افزود: حجم زیادی از آب کشور پشت سدها تبخیر می شود و بر این اساس راهکارهایی به منظور پیشگیری از تبخیر آب در منابع می تواند به کاهش پیامدهای ناشی از کمبود منابع آب کمک کند.
وزیر نیرو، شیرین سازی آب و رفع آلودگی منابع آب را از دیگر راهکارهای مهم برای تامین آب در کشور عنوان کرد و افزود: برای نجات منابع آب در کشور به همکاری فناوران نیاز است و امیدواریم با ایجاد زمینه ای برای این همکاری این هدف در آینده ای نزدیک محقق شود.
بستری جدید برای عرضه و تقاضای فناوری
به گفته دبیر علمی جشنواره و نمایشگاه ملی فناوری های آب، خاک و محیط زیست، این جشنواره با هدف ایجاد فضایی مناسب برای آشنایی و تفاهم میان عرضه کنندگان فناوری و نهادهای استفاده کننده از فناوری و تجاری سازی این فناوری ها برگزار شده است.
دکتر حسین علی بهرامی از همه صاحبان ایده و فناوران دعوت کرد در غرفه ای که برای ثبت ایده های فناوران و صاحب نظران در این نمایشگاه ایجاد شده ایده های خود را به ثبت برسانند.
وی با اشاره به تجاری سازی فناوری های مرتبط با موضوع این جشنواره به عنوان یکی از اهداف مورد نظر افزود: طرح ها و فناوری های موسسات و شرکت ها در دو بخش عرضه فناوری و عرضه محصولات تولید شده در نمایشگاه ارائه شده است تا بتواند دریچه ای به دنیای پرهیاهوی فناوری باشد و فعالیت های فناوران و نوآوران را ارج نهد.
دبیر ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ایجاد محیطی مناسب برای آشنایی و ایجاد تفاهم بین عرضه کنندگان فناوری و نهادهای استفاده کننده از فناوری و سرمایه گذاران عرصه تجاری را از مهم ترین اهداف مطرح شده در برگزاری این نمایشگاه عنوان کرد.
بی شک از مهم ترین اهداف مطرح در نمایشگاه ها و جشنواره هایی که در حوزه علم و فناوری برگزار می شود تجاری سازی است. امیدواریم این نمایشگاه ها بتواند به این اهداف برسد و فراهم کننده زمینه مناسبی برای تجاری سازی باشد و آنچه به عنوان هدف اصلی از برگزاری نمایشگاه هایی از این دست مطرح می شود فقط به یک شعار محدود نشود تا فناوران کشور بتوانند اثر و نتیجه آن را در روند تحقیقات علمی کشور نظاره گر باشند.
جشنواره و نمایشگاه فناوری های آب، خاک و محیط زیست از 23 تا 26 خرداد به همت و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) میزبان عموم علاقه مندان خواهد بود.
منبع:جام جم آنلاین
No tags for this post.