مصرف نوشیدنیهای الکلی مضرات فراوانی داشته و مطالعات پیشین نشان میدهد که برای قلب و عروق بهشدت مضر است اما بر اساس نتایج یک مطالعه جدید، علاوه بر مشکلات فوق، مصرف نوشیدنیهای الکلی میتواند به میزان زیادی خطر زوال عقل را افزایش دهد.
مطالعات جدید پژوهشگران نشان میدهد مصرف روزانه نوشیدنیهای الکلی حتی به میزان کم، در کنار موارد ابتلا به اختلال خفیف شناختی (MCI) میتواند خطر بروز زوال عقل را بهشدت افزایش دهد.
نتایج مطالعات دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد که به سرپرستی مانجا کخ (Manja Koch) انجامشده است، مصرف الکل بهطور فزاینده ای خطر زوال عقل را در افراد دارای اختلال خفیف شناختی؛ افزایش میدهد.
در این مطالعه 3 هزار و 21 شرکتکننده داوطلب با حداقل سن 72 سال و بیشتر موردمطالعه قرار گرفتند که هیچ نشانهای از زوال عقل در آنها دیده نمیشد.
وی در این رابطه اعلام کرد: «یافتهها ما حاکی از آن است که پزشکان باید در برنامههای مراقبتی از افراد کهنسال و بهمنظور پیشگیری از زوال عقل، موضوع مصرف الکل و ابعاد کامل رفتار فرد را با دقت ارزیابی کنند.»
پژوهشگران معتقدند که با توجه به رشد سریع بیماری آلزایمر و سایر اختلالات زوال عقل در سراسر جهان و این حقیقت تلخ که هماکنون 50 میلیون نفر دارای مشکل زوال عقل بوده و پیشبینی میشود تا سال 2030 این رقم به 82 میلیون نفر افزایش پیدا کند، شناسایی عوامل تأثیرگذار در بروز آلزایمر و زوال عقل، بسیار مهم بوده و میتواند راهگشای کنترل این بیماریها باشد.
در بین 3 هزار و 21 فرد شرکتکننده در این تحقیقات، 2 هزار و 548 نفر هیچ نشانهای از اختلال خفیف شناختی نداشته و 473 نفر دارای علائم اولیه این مشکل بودند. در طول شش سال پژوهش مستمر که شرایط این افراد مورد پایش قرار داشت، 512 مورد زوال عقل ثبتشده و در بین این افراد 348 نفر به آلزایمر مبتلا شدند.
موضوع قابلتوجه در تجزیهوتحلیل اطلاعات فوق، این بود که مصرف نوشیدنیهای الکلی بهطور مستقیم و بسیار پررنگی با بروز زوال عقل همراه بوده و عمدتاً در بین افرادی دیده میشود که از نوشیدنیهای الکلی استفاده میکردند.
پژوهشگران معتقدند که با توجه به رشد سریع بیماری آلزایمر و سایر اختلالات زوال عقل در سراسر جهان و این حقیقت تلخ که هماکنون 50 میلیون نفر دارای مشکل زوال عقل بوده و پیشبینی میشود تا سال 2030 این رقم به 82 میلیون نفر افزایش پیدا کند، شناسایی عوامل تأثیرگذار در بروز آلزایمر و زوال عقل، بسیار مهم بوده و میتواند راهگشای کنترل این بیماریها باشد.
بر اساس این گزارش، کنترل و توقف مصرف نوشیدنیهای الکلی یک راه حل بالقوه و مؤثر برای کنترل و کاهش خطر زوال عقل و آلزایمر است.
در مقاله منتشرشده توسط اعضای این تیم پژوهشی، عنوانشده است که: «ما افراد شرکتکننده در این مطالعات را از نظر میزان مصرف الکل، تقسیمبندی کرده و دریافتیم هر چه میزان مصرف نوشیدنیهای الکلی در این افراد بیشتر بوده، خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل نیز بیشتر شده است.»
در پایان این گزارش، تأکید شده است که این یافتهها در حال حاضر نمیتواند منجر به ارائه راهکارهای بالینی شده و باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.
شرح کامل این پژوهش و یافتههای بهدستآمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی JAMA Network Open منتشرشده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
مترجم: احسان محمدحسینی
No tags for this post.