غلامرضا حیدری، با بیان این مطلب که سیگارهای الکترونیکی در جهان با هدف کاهش مصرف سیگارهای سنتی وارد بازار شدند، گفت: برخلاف تصور افراد این سیگارها برای سلامتی انسان ضرر دارد و طبق هشدار سازمان جهانی بهداشت مواد معطر موجود در سیگارهای الکترونیکی به سلامت افراد آسیب میرساند.
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات بیمارستان مسیح دانشوری، افزود: سیگارهای الکترونیکی نه تنها باعث ترک دخانیات نمیشود، بلکه عاملی برای شروع مصرف سیگارهای سنتی و حتی قلیان در بین نوجوانان و جوانان محسوب میشود.
به گفته وی، مواد معطر موجود در سیگارهای الکترونیکی و دود آنها، حاوی ترکیبات حلقوی است و باعث بروز سرطان میشود.
حیدری با اشاره به ورود نیکوتین موجود در سیگارهای الکترونیکی به دهان فرد به صورت اسپری؛ وابستگی به مواد دخانی را از تبعات مصرف این محصولات برشمرد و به مهر گفت: مصرف سیگارهای الکترونیک، کنجکاوی نوجوانان برای شروع استعمال قلیان و حتی سیگارهای سنتی را بیشتر میکند و متأسفانه در برخی از کشورها واردات و توزیع سیگارهای الکترونیکی آزاد است.
وی خاطرنشان کرد: ممنوعیت واردات، تولید و توزیع این سیگارها به سازمانهای مرتبط ابلاغ شده و سیگار الکترونیکی به عنوان یک کالای آسیبرسان معرفی شده است؛ به نحوی که عرضه سیگار الکترونیکی یک نوع قاچاق محسوب میشود و توزیع و فروش آن ممنوع است.
حیدری اظهار داشت: اخیرا فردی که به دلیل کشیدن سیگار الکترونیکی دچار بیماری شدید تنفسی شده بود در ایالات متحده امریکا جان خود را از دست داده است و این اولین مرگ مرتبط با مصرف سیگار برقی است.
وی با اشاره به علائم ناشی از مصرف سیگار الکترونیک در مبتلایان، افزود: مبتلایان علائمی نظیر سرفه، تنگی نفس، خستگی و در برخی موارد استفراغ و اسهال داشتند و هیچ سند و مدرکی دال بر وجود یک بیماری عفونی ناشی از ویروس یا باکتری در بدنشان وجود نداشت.
No tags for this post.