کشف شیء باستانی با ظاهری شبیه به تلفن همراه
باستانشناسان روسیه در کاوشهای اخیر خود موفق به شناسایی شیء باستانی عجیبی شدهاند که مشابه یک تلفن همراه امروزی است.
این شیء سیاهرنگ مستطیل، در یک قبر باستانی واقع در محوطه موسوم به آتلانتیس روسیه واقع در کوهستانهای جمهوری توا (Republic of Tuva) کشف شد که تنها چند هفته پیش براثر پائین رفتن آبهای دریاچه اطراف آن، قابلیت دسترسی یافته و از زیرآب خارجشده بود.
باستانشناسان این یافته عجیب را موردمطالعه قرار داده و به شوخی نام اسکلت زنی که این شیء عجیب با وی دفن شده بود را ناتاشا گذاشته و این شیء را نیز آیفون نامیدهاند.
این شیء عجیب در حقیقت یک صفحه بزرگ با ابعاد 18 در 9 سانتیمتر است که بسیار زیبا ساختهشده و روی آن سنگهای قیمتی با تزئینات فیروزه ، عقیق و مروارید کارشده است. کمربند این زن با سکههای موسوم به wuzhu که به فرهنگ چینی وابسته است، تزئین شده بود که به دانشمندان کمک کرد تا تاریخ تقریبی این شیء را به دست بیاورند. به باور باستانشناسان، این شیء عجیب کاربرد آئینی داشته و متعلق به 2 هزار و 137 سال پیش است.
پاول لئوس (Pavel Leus) از اعضای این تیم تحقیقاتی و عضو انجمن اکتشافات اوراسیا در گزارش مرتبط با حفاریهای باستانشناسی منطقه نوشته است: «قبر ناتاشا و شیء عجیب موجود در آن را میتوان یکی از جالبترین یافتههای محوطه تدفینی باستانی آلا تی (Ala-Tey) محسوب کرد.»
این شیء عجیب در حقیقت یک صفحه بزرگ با ابعاد 18 در 9 سانتیمتر است که بسیار زیبا ساختهشده و روی آن سنگهای قیمتی با تزئینات فیروزه ، عقیق و مروارید کارشده است. کمربند این زن با سکههای موسوم به wuzhu که به فرهنگ چینی وابسته است، تزئین شده بود که به دانشمندان کمک کرد تا تاریخ تقریبی این شیء را به دست بیاورند.
به باور باستانشناسان، این شیء عجیب کاربرد آئینی داشته و متعلق به 2 هزار و 137 سال پیش است. سکههای کشفشده نیز ازجمله قدیمیترین سکههای ضرب شده محسوب میشوند.
این محوطه باستانی در مخزن دریاچه یک سد واقع در رودخانه ینییزه (Yenisei River) و بزرگترین نیروگاه روسیه موسوم به نیروگاه سد Sayano-Shushenskaya Dam قرارگرفته است. همهساله در طول تابستان و با پائین رفتن سطح آب پشت سد، بخشهایی از ارتفاعات موجود در این مخزن، از زیرآب خارجشده و امکان بررسی و مطالعه روی آن فراهم میشود. در این سایت باستانی، آثار از دوران پیشازتاریخ و عصر برنز تا قرونوسطی و روزگار چنگیز خان مغول، کشفشده است.
پیشازاین ، دو جسد متعلق به دوران پیشازتاریخ و در حالت نیمه مومیاییشده در این منطقه کشفشده بود که با وسایل و ابزار مختلفی دفن شده بودند.
یکی از آنها که با عنوان زیبای خفته نامگذاری شده بود، متعلق به زنی است که با لباسی ابریشمی دفن شده و گمان میرفت یک راهبه باشد ولی مطالعات اخیر نشان میدهد وی یک صنعتگر و چرم ساز بوده است. دومین جسد نیز یک فرد بافنده است که با دوک چوبی خود درون یک کیسه خیاطی بستهبندی و دفن شده بود. تاکنون بیش از 110 مقبره در محوطه باستانی آلا تی کشفشده است.
دکتر مارینا کیلونووسکایا (Marina Kilunovskaya) از موسسه تاریخ مواد فرهنگی دانشگاه سن پطرز بورگ که سرپرستی این تیم تحقیقاتی را بر عهده دارد، در رابطه با این یافته اعلام کرد: «این محوطه باستانی، تأثیر علمی زیادی داشته و ما خیلی خوششانس هستیم که این قبور باستانی بهطور سالم و بدون آسیبدیدگی و تخریب به دست ما رسیدهاند.»
در خاتمه لازم به توضیح است که این شیء باستانی جنبه نمادین داشته و ارتباطی با موبایل و تجهیزات مخابراتی مدرن ندارد و تنها به شوخی از سوی باستانشناسان با این نام معرفیشده است.
( خوانندگان و مخاطبان محترم سینا پرس توجه داشته باشید که پیشازاین اخبار و تصاویر جعلی زیادی مبنی بر کشف موبایلهای باستانی در بسیاری از شبکههای مجازی و سایتهای غیرعلمی منتشرشده بود که تصاویر آن ساختگی بوده و حتی یکی از آنها کاملاً مشابه موبایلهای امروزی و به خط میخی بود. سازندگان این تصاویر جعلی تنها باهدف افزایش تعداد بازدیدکنندگان سایت و صفحات خود، آنها را منتشر میکنند و این اخبار عموماً فاقد منبع دقیق و علمی هستند. بهتر است در هنگام مواجه با هر خبر عجیب و غیرقابل قبولی، سعی کنید منابع آن را جستجو کرده و بهآسانی فریب نخورید. به خاطر داشته باشید که امروزه اخبار جعلی، بخش قابلتوجهی از دنیای مجازی را به خود اختصاص دادهاند. ما در مجموعه خبرگزاری علم و فرهنگ (سینا پرس) اخبار را با ذکر منبع و به نقل از منابع معتبر علمی ارائه میکنیم. )
مترجم: دکتر احسان محمدحسینی – باستانشناس
No tags for this post.