داروی شفا بخشی که ارمغان آور مرگ است

لوزارتان از جمله داروهایی است که برای درمان فشار خون بالا، محافظت کليه‌ ها در برابر آسيب ‌های ناشی از ديابت، کاهش خطر ابتلا به سکته ‌های مغزی در بيماران مبتلا به فشار خون و بيماری ‌های عضلات قلبی به کار می ‌رود.

متاسفانه انتشار شایعه سرطان زا بودن تمام قرص های«لوزارتان» و اطلاع رسانی های ناصحیح از این مساله، باعث شده تا عده ای از بیماران با قطع خودسرانه مصرف دارو، احتمال خطرات بیشتر ناشی از بالا رفتن فشار خون شان را افزایش دهند.

این در حالی است که تنها یک نمونه از داروی لوزارتان شرکت هندی با نام تجاری hetero حاوی درصدی نگران کننده از ناخالصی و ماده ای سرطانزایی به نام NMBA است.

خوشبختانه تا به امروز قرص لوزارتان این شرکت دارویی هندی وارد ایران نشده است اما مواد اولیه ساخت لوزارتان (نه خود قرص لوزارتان ) این شرکت، سال گذشته توسط یکی از شرکت‌ های ایرانی( به نام اکتوور) وارد ایران شده و با برند تجاری Losaver به فروش می رسد.

شهرام شعیبی، سخنگوی سازمان غذا و دارو در اینباره گفت: هم اکنون داروی لوزارتان در ۸ کارخانه داخلی تولید می ‌شود. تنها داروی لوزارتان شرکت اکتوور که از ماده موثر هندی تولیده شده است، ناخالصی دارد. داروی تولیدی ۷ کارخانه‌ دیگر هیچ منع مصرفی ندارند.

وی افزود: گروه داروهای ضد فشارخون مانند والزارتان، لوزارتان، ایربزارتان در حین تولید ماده اولیه، ناخالصی ‌هایی نیز تولید می‌ کنند از اینرو کارخانه های تولید کننده موظف هستند تا نسبت به سلامت فرآورده های دارویی شان اطمینان یابند، سپس اقدام به عرضه آن محصولات کنند.

وی توضیح داد: طی فراخوان بین‌المللی هفته گذشته (مبنی بر بیشتر بودن میزان ناخالصی ماده اولیه لوزارتان شرکت هندی از حد مجاز) فراخوان جمع‌آوری داروی شرکت اکتوور در داروخانه های کشور صادر شد.

همایون هاشمی، رئیس فراکسیون غذا و دارو مجلس نیز با تاکید بر اینکه این دارو باید با قید فوریت از سطح بازار جمع آوری شود، گفت: متاسفانه بررسی‌ های آزمایشگاه ‌های معتبر داخلی وابسته به سازمان غذا و دارو و آزمایشگاه‌ های سایر کشورها نشان داده اند که مواد اولیه مورد استفاده برای تولید لوزارتان در داخل مورد تایید نیست و اثر نامطلوبی روی بیماران دارد.

نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب درمجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بی ‌توجهی به عوارض داروهای تولید شده پذیرفتنی نیست، اظهارداشت: هرچند بروز چنین رخدادهایی در سطح ملی طبیعی است اما نحوه برخورد با این مساله بسیار مهم است. این داروها باید به سرعت از سطح بازار جمع‌ آوری شوند.

وی ادامه داد: همچنین باید در رابطه با خطر ناشی از مصرف این قبیل داروهای آسیب ‌رسان به مردم اطلاع‌ رسانی شود تا مشکلات ناشی از مصرف آن در سطح جامعه به حداقل برسد.

گزارش: فرزانه صدقی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا