علاوه بر آن، مرگ یک میلیون نفر نیز در همان سال به مصرف کم سبزیجات مرتبط بود. از آنجا که این رقم قابل توجه بوده انجام پژوهش هایی در این زمینه ضروری به نظر می رسد.
ضمن اینکه، اینگونه برآورد میشود که میزان اندک مصرف میوهجات دو برابر سبزیجات است، این آمار در کشورهایی که سرانه جذب میوه و سبزی در آنها پایینتر است، شدت بیشتری دارد.
یافتههای اولیه یک مطالعه جدید در دانشگاه تافتس نشان میدهد مصرف ناکافی میوه و سبزیجات سالانه منجر به مرگ میلیونها نفر به دلیل حمله قلبی و سکته میشود.
به گزارش اتحادیه تغذیه آمریکا (ASN)، این پژوهش که داریوش مظفریان نیز یکی از محققان آن است، تخمین زده است که از هر ۷ مرگی که به دلیل بیماریهای قلبی عروقی ثبت میشود، یک مرگ میتواند به دلیل عدم مصرف کافی میوهجات باشد. همچنین یک دوازدهم از مرگ و میرهای ناشی از حملات قلبی به مصرف ناکافی سبزیجات مرتبط است.
این یافته ها بیانگر این موضوع است که عدم مصرف کافی میوه و سبزی سالانه میلیونها نفر را به کام مرگ میکشاند.
«داریوش مظفریان»، نویسنده ارشد این مقاله از دانشگاه تافتس، گفت:«از لحاظ سنتی در سراسر جهان تغذیه خوب، تغذیهای است که کالری و ویتامین کافی را در اختیار افراد قرار دهد و تا جای ممکن از مصرف نمک و شکر بکاهد. یافتههای ما نشان میدهد که نیاز است تا تمرکز خود را بیشتر بر روی افزایش دسترسی به مواد غذایی محافظت کننده معطوف کنیم. میوهها، سبزیجات و حبوبات از این جمله هستند. چنین افزایشی یک پیام مثبت همراه با پتانسیل بالای بهبود سلامت جهانی خواهد بود.»
No tags for this post.