پروتئینی که دیابت نوع ۲ را معکوس می کند

نتایج این مطالعه که توسط گروهی از محققان دانشگاه کلمبیا در کانادا و محققان موسسه کارولینسکا در سوئد انجام شد، همچنین نشان می دهد که این پروتئین می تواند از ابتلا به دیابت نوع ۲ پیشگیری کند.از دهه ۱۹۸۰ شیوع جهانی دیابت تقریباً چهار برابر شده است.

طبق اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا، از هر ۱۰ نفر یک نفر دیابت نوع ۲ دارد؛ دیابت نوع ۲ شایع‌ترین نوع دیابت است. به تازگی گروهی از محققان دانشگاه کلمبیا در کانادا و موسسه کارولینسکا در سوئد به بررسی نقش یک پروتئین خاص در سلول‌های چربی پرداختند.

محققان متوجه شدند که در بدن افراد چاق یا افراد مقاوم به انسولین، ژن CD۲۴۸ به اندازه زیادی ساخته می‌شود. این مشاهده محققان را بر آن داشت تا نتیجه بگیرند که CD۲۴۸ می تواند به عنوان یک نشانگر حساس به انسولین عمل کند که از روش‌های فعلی حساس‌تر است.

سپس محققان در محیط آزمایشگاه فعالیت ژن CD۲۴۸ را در سلول‌های بافت چربی سفید انسان به‌طور مصنوعی کاهش دادند.

آنها از این آزمایشات نتیجه گرفتند که ژن CD۲۴۸ در بافت چربی سفید انسان نقشی را در رویه‌های سلولی ایفا می‌کند که به مقاومت انسولینی ناشی از مصرف بیش از حد و طولانی‌مدت انرژی منجر می‌شود. به ویژه محققان متوجه شدند که ژن CD۲۴۸ در نحوه پاسخگویی سلول‌ها به هیپوکسی (کم اکسیژنی) که مشخصه چاقی است، دست دارد. محققان سپس آزمایش‌های خود را بر روی الگوی موش انجام دادند. آنها از موش‌هایی استفاده کردند که بافت چربی سفید آنها فاقد ژن CD۲۴۸ بود. محققان در این آزمایش‌ها متوجه شدند که فقدان این ژن در بافت چربی سفید این موش‌ها، آنها را از ابتلا به مقاومت نسبت به انسولین و دیابت نوع ۲ محافظت می‌کند.

محققان متوجه شدند که موش‌ها در این آزمایشات حتی پس از مصرف یک رژیم غذایی پرچرب و چاق شدن به دیابت مبتلا نشدند.

موضوع مهم‌تر اینکه، موش‌هایی که ژن CD۲۴۸ کمی در سلول‌های چربی خود داشتند به نظر نمی‌رسید که دچار هیچ گونه عارضه جانبی شوند که این موضوع نشان می‌دهد در آینده هدف قرار دادن این پروتئین می‌تواند درمان موثری برای دیابت نوع ۲ باشد.

محققان در این آزمایش‌ها علاوه بر اثرات محافظتی کاهش CD۲۴۸، پتانسیل این ژن را به عنوان درمانی برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان دادند.

نتایج این مطالعه در مجله EBioMedicine منتشر شده است.

منبع:ایرنا

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا