سیبری هم جای زندگی شد

مطالعات مشترکی که توسط محققان روس و آمریکایی انجام شده نشان می دهد با افزایش گرمای کره زمین و کاسته شدن از شدت سرما در سیبری،سکونت در این بخش از کره زمین تا قبل از پایان قرن بیست و یکم امکان پذیر خواهد شد.

محققان می گویند همان طور که در گذشته های دور به علت تغییرات آب و هوایی مهاجرت هایی توسط بشر برای سکونت در نقاط خوش آب و هوا رخ داده، امروزه نیز امکان تکرار این رویداد وجود دارد.

بنابراین می توان انتظار داشت طی دهه های آینده بخشی از انسان ها از نقاطی که به علت گرمایش زمین و بالا آمدن آب دریاها و اقیانوس ها غیرقابل سکونت شده اند، به مناطقی همچون سیبری کوچ کنند.

یافته های پژوهشگران نشان می دهد دمای هوای سیبری در اواسط زمستان بین ۳.۴ تا ۹.۱ درجه سانتیگراد و در اواسط تابستان بین ۱.۹ تا ۵.۷ درجه سانتیگراد افزایش می یابد. نکته جالب اینکه گرمایش زمین باعث افزایش بیش از دو برابری بارش در سیبری نیز خواهد شد.

بر همین اساس، سیبری در اواسط دهه ۲۰۸۰ میلادی شرایط آب و هوایی ملایم تری خواهد داشت و پیش بینی می شود بین ۴۰ تا ۶۵ درصد از مساحت این قسمت جهان قابل سکونت شود. البته تحقق این هدف مستلزم ایجاد زیرساخت های لازم و عزم جدی دولت روسیه است.

منبع:مهر

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا