به گزارش سیناپرس مینا کاویانی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این افراد برای تامین انرژی کافی، تا حد امکان مواد غذایی مانند خرما، انواع مغزها (گردو، بادام و … ) را در وعدههای سحر و افطار مصرف کنند. البته این مواد در کنار سایر منابع تامین کننده انرژی (گروه های نان و غلات) با رعایت تعادل، مصرف شوند.
وی اظهار داشت: برای تامین پروتئین کافی رشد کودکان و نوجوانان، گنجاندن منابع خوب پروتئینی مانند انواع گوشت قرمز و سفید، ماهی و تخم مرغ در برنامه غذایی توصیه می شود.
کاویانی ادامه داد: برای تامین موادغذایی مورد نیاز سلامت استخوان ها و دندان ها، حتماً از مواد غذایی گروه شیر و جانشین های کم چرب آن در وعده های سحر و افطار مصرف شود.
وی افزود: برای تامین نیازهای تغذیهای کودکان و نوجوانان، تا حد امکان تعداد وعده های غذایی را با توجه به حجم کوچک معده آنها نسبت به بزرگسالان افزایش دهید.
سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: تامین آب کافی و همچنین تامین نیاز بدن به ویتامینها، مواد مغذی و فیبرغذایی کافی، از مواردی است که با مصرف سبزی ها و میوه های تازه و نوشیدن آب کافی قابل برآورده شدن است.
وی تاکید کرد که برای پیشگیری از افت قند خون و افزایش یادگیری، از مصرف مواد حاوی قندهای ساده مثل انواع شیرینیها و زولبیا و بامیه به ویژه در وعده سحر خودداری شود.
کاویانی افزود: رعایت اصل تنوع در تعادل با گنجاندن موادغذایی از تمامی گروه های غذایی شامل: نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، گوشت و چاشنی های آن، حبوبات و شیر و فرآورده های کم چرب آن برای تامین نیازهای تغذیهای کودکان و نوجوانان به ویژه آنهایی که اولین تجربه روزه داری را دارند، توصیه می شود.
سرپرست واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور به کودکان و نوجوانان توصیه کرد که تا حد امکان درس خواندن را در ساعات ابتدایی روز انجام دهند.
وی ادامه داد: همانطور که میدانیم روزهداری موجب کاهش تعداد وعدهها و میان وعدههای غذایی میشود، بنابراین برنامه غذایی کودکان و نوجوانان که به خصوص برای بار اول روزه داری را تجربه میکنند، باید به گونهای باشد که تمامی نیازهای تغذیه ای آنها را برآورده کند.