راز تکامل قهوه برملا شد

سیناپرس: دانشمندان با مقایسه این ژنها با ژنهای گیاهان چای و کاکائو به این نتیجه رسیدند که آنزیم های فعال در ایجا کافئین در این سه گیاه مختلف به احتمال زیاد به صورت مستقل تکامل یافته اند.

در سال 2013 بیش از 8.7 میلیون تن قهوه در دنیا تولید شد. همچنین هر روز بیش از 2.25 فنجان قهوه در دنیا مصرف می شود. این محصول یکی از اصلی ترین تولیدات بسیاری از کشورهای واقع در نواحی گرمسیری دنیا است. ئر حال حاضر 26 میلیون نفر در 52 کشور جهان در صنعت برداشت و فرآوری قهوه مشغول به کار هستند. صادرات این ماده غذایی در سالهای 2010-2009 حدود 15.4 میلیارد دلار بود.

پژوهشگران در این پژوهش جدید به تعیین توالی و موقعیت ژنها در گیاه قهوه پرداختند و به این نتیجه رسیدند که نحوه تکامل آنها احتمالاً با روند تکامل چای و کاکائو متفاوت است. به کلامی دیگر، قهوه ژنهای مرتبط با کافئین را این گیاهان به ارث نبرده است، بلکه به صورت تکاملی و به تدریج به آن دست یافته است.

این تحقیق گسترده بر روی قهوه «کانفورا» به انجام رسید. گفتنی است حدود 30 درصد از کل قهوه کشت شده در جهان از نوع «کانفورا» است.

sciencedaily :منبع

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا