نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

واکسیناسیون برای جلوگیری ازشیوع سرخک ادامه یابد

 این سازمان نگران است که قاتل عفونی از کنترل خارج شود، چراکه مثلاً در کشوری مانند برزیل که ابتلا به سرخک در سال ۲۰۱۷ صفر بود، ناگهان در سال ۲۰۱۸ این رقم به ۱۰۲۸۲ رسید که بسیار نگران‌کننده است.تاکنون مرگ ۱۳۶ هزار نفر تائید شده است که این رقم بیشتر از قربانیان ابولا است و یونیسف هشدار داده است که اپیدمی سرخک روی نسل بعدی عواقب فاجعه باری را به دنبال خواهد داشت.

سال ۲۰۱۸ بر اساس آمار، سال افسارگسیختگی سرخک در جهان شد که تعداد مبتلایان ۵۰ درصد افزایش را به‌طور متوسط نشان می‌دهد.یکی از دلایل اصلی شیوع سرخک، مقاومت والدین برای واکسیناسیون فرزندان‌شان است.

کشور اُکراین نیز از رقم ۳۰ هزار به ۳۵ هزار رسیده است که رقم بی‌سابقه‌ای را برای خود ثبت کرده است.یمن، ونزوئلا، صربستان، ماداگاسکار، سودان، تایلند و فرانسه بیشترین آمار مبتلایان را در خود جای‌داده‌اند.

گفتنی است ، سرخک نوعی عفونت سیستم تنفسی است که یک ویروس «آر.ان. آ» از خانواده «پارامیکسوویریده» آن را ایجاد می‌کند. علائم سرخک شامل تب، سرفه، آبریزش بینی، و راش پوستی در نقاط مختلف بدن است. سرخک از طریق تنفس منتقل می‌شود و به‌شدت واگیردار است. در واقع ۹۰٪ افراد فاقد ایمنی که با بیمار مبتلا به سرخک زندگی می‌کنند این بیماری را از او می‌گیرند. دورهٔ نهفتگی به‌طور میانگین ۱۴ روز است و چهار روز پس از بروز راش‌ها قابلیت سرایت دارد.

خروج از نسخه موبایل