استفاده از آب خاکستری در مصارف خانگی

از این رو، صاحبنظران و متخصصان این حوزه استفاده مجدد از پساب ها در تأمین آب مورد نیاز جهت مصارف گوناگون را مطرح کرده اند. چراکه، اینگونه به نظر می رسد که در چنین شرایطی استفاده مجدد از آب و جمع آوری آب باران، می تواند یکی از راه های غلبه بر مشکل کم آبی باشد.

در طول تاریخ ایرانیان باستان آب را در چندین مرحله مورد استفاده قرار می دادند که این امر با توجه به تقدس آب نزد آنان بدیهی و معمول بوده است. متاسفانه با گذشت زمان این روش ها به فراموشی سپرده شده و مقادیر زیادی از آب باران و آب خاکستری که امکان استفاده مجدد از آن وجود دارد، به فاضلاب هدایت می شوند.

این در حالیست که در مقیاس کوچک خانگی استفاده مجدد از آب، سهم قابل توجهی در صرفه جویی آب دارد. استفاده مجدد از آب خاکستری و آب باران به طور بالقوه، نیاز به استفاده از آب شرب برای مصارف غیرشرب را کاهش می دهد و آب قبل از تخلیه به فاضلاب دو باره استفاده می شود. بزرگترین پتانسیل استفاده مجدد آب، برای شستشوی توالت و آبیاری باغ است.

بر اساس این گزارش، از آنجا که ایران در زمینه برنامه‌ریزی منابع آب با هدف توسعه‌ پایدار به پیش می‌رود، استفاده‌ مجدد از آب، از جمله برای مصارف خانگی، در میزان موفقیت و به‌کارگیری برنامه‌های کلی مدیریت منابع آب نقش مهمی ایفا می‌کند.

آمارها حکایت از آن دارد که خانه‌ها، هشت درصد از کل آب شیرین جهان را مصرف می‌کنند. در کشور ما برای هرگونه مصرف خانگی از شستن ماشین و حمام کردن گرفته تا پخت و پز از آب شرب استفاده می شود.

این در حالیست که در کشورهای پیشرفته برای مصارف خانگی غیر خوراکی استفاده مجدد آب خاکستری در دستور کار قرار دارد. آب خاکستری به فاضلاب غیر از فاضلاب توالت‌ها اطلاق می‌شود از جمله دوش‌ها، دستشویی‌ها و شیرهای آب. این آب در تماس با مدفوع انسانی نبوده اما حاوی برخی محصولات پاک‌کننده خانگی، روغن، مو، غذا یا کثیفی است.

مجموع آب خاکستری تولید شده به ازای هر نفر در هر روز 84 لیتر است که می توان از آن برای فلاشینگ توالت‌ها و شستن لباس‌ها که آب زیادی بابت هردو مورد هدر می رود استفاده کرد. این کار می‌تواند مصرف آب شرب یک خانواده را 30 تا 50 درصد کاهش دهد. 

با توجه به ضرورت و اهمیت این موضوع مسوولان و سیاستگذاران باید تمرکز و هدف خود را بر روی ترویج استفاده مجدد از آب خاکستری در مصارف خانگی بگذارند.

چراکه، روش های مختلفی برای تصفیه، بازیابی و استفاده مجدد از آب خاکستری برای مصارف داخلی ساختمان‌ها وجود دارد. برخی از این روش ها بسیار پیشرفته و پرهزینه بوده و برخی دیگر نیز ساده و ابتدایی هستند. از جمله آنها پکیج های زیر سینکی و سیستم های استفاده از آب خاکستری برای فلاش تانک هاست.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا