نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تعداد بی سوادان ۲ میلیون و ۶۹۲ هزار نفر است

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، شاپور محمد زاده امروز دوشنبه در ادامه برگزاری سلسله نشست های تشریح دستاورد چهل ساله وزارت آموزش و پرورش در باغ موزه دفاع مقدس اظهار داشت: از این تعداد یک میلیون نفر مرد و بقیه زن هستند.

وی اظهار داشت: چهل سال قبل انقلاب با پیروزی خود اعجاز بزرگ قرن نام گرفت و امام (ره) از آن به عنوان انفجار نور نام برد؛ ایام دهه فجر فرصت خوبی است تا از دستاوردهایی انقلاب به ویژه برای نسل جوان یاد کنیم.
محمدزاده ادامه داد : ایران قبل از انقلاب در مسائل علمی رتبه ۵۲ را داشت اما اکنون به رتبه ۱۶ رسیده، و به لحاظ تولید علم رتبه ۱۱ و در بحث هسته ای رتبه ۸ را داریم.
وی بیان داشت : امام راحل یکسال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دستور تاسیس سازمان نهضت سواد آموزی را دادند و از آن پس خدمات گسترده سواد آموزی آغاز شد.
وی تصریح کرد : قبل از انقلاب جمعیت بالای ۶ سال ۵۲.۵ درصد شامل ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفربی سواد بود و در مجموع ۷۰ درصد روستاها و ۸۳ درصد زنان روستایی از سواد محروم بودند.
معاون وزیر آموزش و پرورش بیان داشت : اما در سال ۵۷ نرخ با سوادی به ۷۲.۵ درصد و در سال ۹۰ به ۸۴.۸ و در سال ۹۵ به ۸۷.۶ در جمعیت بالای ۶ سال نرخ باسوادی رسید که نشان می دهد بعد از انقلاب حدود ۴۸ درصد به جمعیت باسواد کشور اضافه شده است.
محمدزاده افزود: کاهش قدر مطلق بی سوادی از ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در سال ۵۷ به ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سال ۹۵ رسیده است اما نباید جمعیت بالای ۴۹ سال را فراموش کنیم و برنامه های در این زمینه داریم.
به گفته وی افزایش درصد باسوادی جمعیت بالای ۶ سال ۸۷.۶ در سال ۹۵ بوده که این رقم برای سال ۹۷ به ۸۸.۸ می رسد و در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال تا سال ۸۵ درصد باسوادی ۹۴.۵ بود که این رقم برای سال ۹۷ به ۹۵.۷ می رسد.

۷۵ درصد فعالیت نهضت سواد آموزی به زنان اختصاص دارد
سرپرست سازمان نهضت سواد آموزی یادآور شد : در راستای کاهش درصد باسوادی بین زنان و مردان بیش از ۷۵ درصد فعالیت سواد آموزی به زنان اختصاص یافته است.
محمد زاده ادامه داد : قبل از انقلاب اختلاف باسوادی بین زنان و مردان ۲۳.۴ در سال ۵۵ بود که در سال ۹۵ به ۶.۸ درصد کاهش یافت اما اختلاف بی سوادی مناطق شهری و روستایی قبل از انقلاب ۳۵ درصد بوده که در سال ۹۵ به ۱۲.۳ درصد کاهش پیدا کرده است
وی عنوان کرد : در مدت ۱۴ سال به طور میانگین یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۳۲۰ دانش آموز لازم التعلیم، ۸ میلیون نفر از بی سوادان مطلق و یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در حد پایان دوره ابتدایی با سواد شدند.
سرپرست سازمان نهضت سواد آموزی افزود: ما تا سال ۹۴ دارای ۳ هزار و ۵۱۲ مرکز یادگیری محلی بودیم که به این تعداد تا سال ۹۷، ۳۵۰ مرکز اضافه شده است که آموزش های ترکیبی خواندن و نوشتن را به سواد آموزان ارائه می دهند.
محمدزاده تهیه ۳۵۰ پژوهش ملی و استانی در راستای سواد آموزی، چاپ ۵۵۰ عنوان کتاب برای قشر کم سواد که اکنون ۱۷۵ عنوان از این کتاب ها برای سواد آموزان آموزش داده می شود را از دیگر دستاوردهای سازمان نهضت سواد آموزی در مدت ۳۹ سال گذشته عنوان کرد.
وی یادآور شد: از سال ۹۰ حدود ۷۰ هزار آموزش دهنده مشغول تعلیم بی سوادان و کم سوادان هستند و ۸۰۰ هزار زبان آموز خارجی تاکنون آموزش دیده اند و این سازمان موفق به دریافت ۶ نشان بین المللی شده که آخرین آن مربوط به امسال است.

خروج از نسخه موبایل