نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

آینده در دستان این فناوری است

شهرت بلاک‌چین تا کنون، به دلیل استفاده از آن به‌عنوان سامانه‌ای برای رمزنگاری معاملات پول اینترنتی یا همان بیت کوین است. از بیت کوین برای تبادلات بین‌المللی استفاده می‌شود که هزینه‌ کمتری نسبت به فرآیندهای تبدیل ارز به یکدیگر دارد.

این فناوری در ایران هم ورود پیدا کرده و مورد توجه قرار گرفته است. وزیر ارتباطات همواره موضع نسبتا مثبتی به مساله ورود بلاک‌چین در ایران داشته و در سخنرانی‌ها و اظهار نظرات گوناگون از این فناوری و تاثیرات آینده‌اش در دنیا سخن گفته است. از نظر او بلاک‌چین در تمام ابعاد سیاسی، اقتصادی و دیگر موارد حاکمیت‌ها تاثیر خواهد گذاشت. جهرمی در آخرین مصاحبه خبری خود خبر داده که نباید جلوی فناوری‌ها از جمله بلاک‌چین ایستاد و باید همگام با آنها در مسیر پیشرفت تکنولوژی حرکت کرد.

علاوه بر این بسیاری از متخصصان و کارشناسان مربوطه نیز معتقدند که ایران نباید این فناوری را نادیده بگیرد. به نظر می رسد با اینکه در بدنه دولت کمتر کسی در این باره اطلاعات دارد، اما وزیر ارتباطات و تیمش تا کنون دانش و برخورد مناسبی نسبت به این فناوری از خود نشان داده‌اند.

بیش از 140 کشور دنیا از این فناوری بهره می‌برند

معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری نیز در رابطه با این فناوری گفت: امروز فناوری اطلاعات به زیرساخت فناوری تمام کسب‌وکارها تبدیل شده است و فناوری‌های نو می‌تواند بستری برای توسعه کشور فراهم کنند.

علیرضا دلیری تاکید کرد: باید در کشور شرایطی فراهم کنیم که با دیگر کشورها هماهنگ شویم. از جمله این فناوری‌ها نیز می‌توان به فناوری بلاک‌چین اشاره کرد که توانسته خدمات موثری در دنیا ارائه دهد و با اقبال جامعه جهانی مواجه شود. به‌طوری‌که تا کنون بیش از 140 کشور دنیا از این فناوری بهره می‌برند.

وی با اشاره به این که فناوری بلاک‌چین به گسترش شفافیت در کشور و همچنین کاهش بوروکراسی کمک می‌کند، گفت: طی بررسی‌های به‌عمل‌آمده دریافتیم که این حوزه علاوه بر بستر مناسب نیازمند جداسازی از برخی گلوگاه های سخت است.

دلیری نگرانی بعضی از کشورها را در مورد ریسک‌‌های این فناوری تایید می‌‌کند، اما شخصا معتقد است که مزایای بلاک‌چین به راحتی می‌‌توانند نقص‌‌های آن را برطرف کنند.

قوانین خاصی است بلاک‌چین برای ورود داده به آن استفاده می کند این فناوری را از سایر پایگاه داده ها متمایز می کند. این بدان معناست که نمی توان داده‌ای به آن داد که در تضاد با داده‌های ثبت شده قبل باشد. بدین ترتیب داده‌ها غیرقابل تغییر و دارای ثبات هستند. همچنین داده‌ها در عین شافیت دارای امنیت نیز هستند. به همین علت است که علیرغم عدم استفاده از سیستم کنترل مرکزی، سامانه دارای ثبات و کاملاً استاندارد است.

از سوی دیگر جذاب ترین بخش این فناوری غیرمتمرکزسازی تکنولوژی آن است. به این معنی که هیچکس قادر نخواهد بود دارایی ‌ها و اطلاعات شما را حذف کرده یا تغییر دهد و یا از آن به نفع خود استفاده کند. این زنجیره حسابرسی غیرقابل تغییر، چیزی است که بسیاری از افراد به دنبال هستند.

در اوایل قرن بیستم، بسیاری از مدیران صنعتی روی استفاده از سیستم‌ های جاوا و XML پافشاری می‌کردند. صرفنظر از اینکه این سیستم‌ها بیشتر ابزار بودند تا محصول؛ بلاک‌چین را نیز می‌توان سیستمی با شرایط مشابه دانست. تمرکز روی ایرادات و نقص‌های سیستم در کنار مزایای غیرقابل انکار آن می‌تواند زمینه مناسبی را برای بهره‌مندی از آن ایجاد کند.

در هرحال در عصر حاضر و با پیشرفت تکنولوژی، داشتن نگاه سلبی به این فناوری و پیشرفت های مشابه عقلانی به نظر نمی رسد. چراکه، رشد قانون‌گذاری، مشکلات و چالش‌های این تکنولوژی را تا حد بسیار زیادی حل خواهد کرد و مسائل فوق مانعی در مسیر فراگیری این تکنولوژی نخواهد بود.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل