تبدیل فکر به سخن ممکن شد

به گزارش سیناپرس به نقل از ایرنا، این فناوری از طریق نظارت بر فعالیت مغز یک شخص می تواند واژه هایی را که شخص می شنود با دقت بسیار زیادی بازسازی کند. این فناوری که از قدرت ابزارهای ترکیب کننده صدا و هوش مصنوعی بهره می برد، روش های جدیدی را برای برقراری ارتباط مستقیم بین کامپیوترها و مغز کاربران در اختیار می گذارد.

نتیجه تحقیقات قبلی نشان می دهد که هنگام صحبت کردن و شنیدن سخنان سایرین، الگوهای خاصی از فعالیت مغز ایجاد می شوند که به سادگی قابل تشخیص هستند و با استفاده از فناوری مناسب می توان این الگوها را به حروف و صداها و در نهایت سخنرانی، ترجمه کرد.
برای این منظور دکتر نیما مسگرانی که هدایت این تحقیقات را بر عهده داشت به سراغ الگوریتم های کامپیوتری رفت که پس از دریافت آموزش های مناسب توانایی ترکیب کردن کلمات را دارند. این الگوریتم ها در فناوری های Amazon Echo و Apple Siri نیز به منظور واکنش های صوتی به سوالات کاربران مورد استفاده قرار گرفته است.
محققان برای انجام این کار از بیماران مبتلا به صرع که تحت عمل جراحی مغز قرار داشتند، خواستند که به جملات بیان شده توسط افراد مختلف گوش کنند و همزمان فعالیت مغزی آن ها را ثبت کردند. سپس از همان بیماران خواستند که به صدای بیان ارقام صفر تا 9 گوش کنند و باز هم فعالیت مغزی آن ها را ثبت کردند. این اطلاعات توسط الگوریتم های کامپیوتری تجزیه و تحلیل شد و نتایج با استفاده از شبکه های عصبی که عملکرد نورون های مغز را شبیه سازی می کنند، مورد پردازش قرار گرفت.
نتیجه نهایی نوعی صدای رباتیک بود که ارقام را بیان می کرد. این صدا برای افراد مختلف پخش شد و این افراد توانستند در 75 درصد از موارد، محتوای صدای پخش شده را به درستی تشخیص دهند. چنین دقتی تا کنون توسط هیچ فناوری دیگری به دست نیامده است.
دکتر مسگرانی و گروه او قصد دارند از این فناوری برای بیان اعداد و واژگان پیچیده تر استفاده کنن و امیدوارند در نهایت بتوانند این سیستم را به عنوان بخشی از یک ایمپلنت در مغز بیماران کار گذارند تا افکار آن ها را به سخنرانی تبدیل کند. گزارش کامل این تحقیقات درنشریه Scientific Reports منتشر شده است.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا