"روسکاسموس" به دنبال ایجاد گروه زنان فضانورد

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا،دیمیتری راگوزین رئیس روسکاسموس در مرکز آموزش فضانوردان اعلام کرد که سازمان فضایی روسیه بطور جدی به دنبال سازماندهی گروه زنان فضانورد است. البته او تاریخی را برای آغاز انتخاب نکرد.

منبع نزدیک صنایع موشکی و فضایی روسیه می‌گوید، سازمان فضایی روسیه به این نتیجه رسیده که برای افزایش تعداد زنان فضانورد باید خود وارد عمل شود تا منتظر ثبت‌نام داوطلبان باشد.

از زمان انتخاب نخستین گروه فضانوردان روسیه در سال ۱۹۶۰ تا سال ۲۰۱۲ انتخاب فضانورد به صورت بسته و از طریق موسسات دولتی انجام می‌شد، به همین دلیل تنها برحسب نیازها و بیشتر به عنوان یک کار تبلیغاتی، زنان انتخاب می‌شدند؛ اما از سال ۲۰۱۲ انتخاب فضانورد از طریق اعلام در رسانه‌ها صورت گرفت که از طرف زنان، استقبالی دیده نشد و طی دو دوره در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ تعداد بسیار اندکی از زنان روس داوطلب این کار شدند؛ بطوری که از بین ۱۶ نفر برگزیده برای سفرهای فضایی، تنها یک زن وجود دارد. به همین دلیل سازمان فضایی روسیه تصمیم دارد این بار خود وارد کار شده و مانند دوران شوروی به زنان واجد شرایط پیشنهاد عضویت در گروه فضانوردان را بدهد.

از سوی دیگر این سازمان به کارخانه "زوزدا" که سازنده لباس‌های فضایی است، سفارش نوع جدیدی از لباس مخصوص راهپیمایی را داده که ویژه بانوان است. لباس‌های راهپیمایی فضایی فعلی"اورلان" نامیده می‌شوند و نمونه زنانه آن "اورلانکو" نامیده خواهد شد.

در این لباس، از یک اسکلت فلزی و سامانه‌ای برقی در ناحیه بازو و دست بهره‌گیری می‌شود که زنان را قادر به انجام کار سخت در ایستگاه فضایی خواهد کرد.

لازم به ذکر است که در طول تاریخ فضانوردی، در شوروی و به دنبال آن در روسیه، تشکیلات فضایی این کشور تنها چهار زن را به فضا فرستادند. "والنتینا ترشکوا"، "سوتلانا ساویتسکیایا"، "یلنا کانتاکووا" و "یلنا سروا". برای "والنتینا ترشکوا" اولین زن فضانورد در جهان که در سال ۱۹۶۳ به فضا سفر کرد، لباس فضایی خاص ساخته شد که در آن ویژگی‌های آناتومی و فیزیولوژی زنانه را در نظر گرفته بودند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا