پژوهش های جدیدی که در رابطه با ایمن درمانی ویروسی (viral immunotherapy) انجام شده است نشان می دهد این روش درمانی برای بیماران سرطانی مفید خواهد بود . محققان اعلام کردند که نسخه ژنتیکی عامل ایجاد کننده تبخال که ویروس هرپس (herpes virus) نام دارد ، قادر است سلول های سرطان پوست را از بین برده و سیستم ایمنی بدن را علیه تومورها تحریک سازد .
محققان برای دستیابی به این تحقیقات ، به صورت تصادفی ، 436 نفر از افرادی که به بیماری سرطان پوست ملانوما که یک بیماری پوستی بدخیم و غیر قابل عمل جراحی بوده را برای مطالعه و بررسی در این زمینه ، انتخاب کردند . در این پژوهش افراد فوق در دو گروه قرار گرفته و یکی با داروی Talimogene Laherparepvec که T-VEC نیز نامیده شده و به سلول های سرطانی حمله کرده و باعث از بین رفتن آنها می شود ، تحت درمان قرار گرفته و دیگری با روش درمانی کنترل شده مورد درمان قرار گرفته اند .
بررسی ها و نتایج درمانی این افراد نشان می دهد ، بدن گروهی که با داروی T-VEC مورد درمان قرار گرفته اند واکنش مثبتی به این گونه داروها نشان داده اند و به طور کلی نسبت به افرادی که برای درمانشان از روش درمانی کنترلی استفاده شده ، عمر بیشتری داشته اند .
پروفسور کوین هارینگتون (Kevin Harrington) استاد زیست درمانی سرطان (Biological Cancer Therapies) موسسه تحقیقات سرطان در لندن در یک مصاحبه مطبوعاتی در رابطه با موضوع فوق اعلام کرد : ” در استفاده روش درمانی ویروسی همانند درمان با داروی T-VEC ، سیستم ایمنی بدن علیه سلول های سرطانی به طور افزایشی مورد تحریک قرار می گیرد . در واقع این گونه داروها به صورت دو جانبه تومورها را مورد حمله قرار داده و به طور مستقیم سلول های سرطانی را از بین می برند و سیستم ایمنی بدن را در برابر آن ها آماده و تحریک می کنند .
پروفسور هارینگتون در ادامه توضیح می دهد : ” این روش درمانی ویروسی می تواند به طور خاص سلول های سرطانی را مورد هدف قرار دهد و نسبت به شیمی درمانی و روش های درمانی سنتی و یا حتی نسبت به دیگر روش های ایمن درمانی (immunotherapies) از عوارض جانبی کمتری برخوردار است . “
قابل ذکر است که ویروس هرپس یا همان ویروس تب خال به صورت تعدیل شده در داروی T-VEC مورد استفاده قرار می گیرد بنابراین نمی تواند در سلول های سالم تکثیر و تکرار شود در حالی که در سلول های سرطانی تکرار شده و از تکرار و گسترش سلول های سرطانی جلوگیری می کند . تغییرات ژنتیکی و ویروس اصلاح شده باعث می شود ، این ویروس نوعی خاص از سلول ها را تولید کرده تا سیستم ایمنی بدن تحریک شده و نسبت به حمله و ازبین بردن تومور و سلول های سرطانی اقدام کند .
بر اساس اظهارات محققان ، در بررسی ها و آزمایش های انجام شده بیشترین نتیجه زمانی گرفته شده که سلول های سرطانی پیشرفت کمتری را در بدن داشته اند .
لازم به ذکر است که این تحقیقات و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله انکولوژی بالینی (Clinical Oncology) منتشر شده و قابل دسترس است .
ترجمه: احسان محمدحسینی – فاطمه کردی
No tags for this post.