دکتر غلامعلی افروز روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه تهران درسومین همایش ملی ورزش و سلامت روان افزود: همه ما انتظار داریم ورزش، سلامت جسم و روان ما را تامین کند و در این مورد نیز تردیدی نیست اما این ورزش که همواره سلامت جسم و روان انسان را تامین می کند در مورد ورزش های حرفه ای علاوه بر اینکه سلامت جسم و روان را تامین نمی کند بلکه آسیب های جدی در این حوزه دیده شده است.
وی با بیان اینکه چرا برای تامین امنیت روان یک ورزشکار حرفه ای همه دچار دغدغه می شوندو چرا در ورزش حرفه ای و گروهی جایگاه شایسته ای را در زمینه روانی نیافته ایم افزود: راه اندازی فدراسیون روانشناسی ورزشی نیاز است و با راه اندازی آن،می توان فعالیت فدراسیون های ورزشی را مد نظر قرارداد.
افروز بیان کرد: اگر سیری ناپذیری روانی ومادی در رقابت های ورزشی همراه باشد، همیشه استرس با ورزشکاران همراه است و اگر این امر در قاعده تربیت قرارنگیرد این فزون خواهی همواره با استرس همراه است.
این روانشناسی گفت: وقتی شاهد احساس رقابت های شدید در ورزشکاران باشیم و رفافت معنایی نداشته باشد ، در ورزش حرفه ای ما می بینیم که نتیجه آن با افزایش استرس و تردید همراه است.
وی بیان کرد: وقتی در ورزشکاران حرفه ای شاهد خود اندیشی ونگرش های منفی باشیم ، این امرتنها با کوفتگی فکری و روانی همراه خواهد بود ودر نتیجه شاهد خطاهای مکرر حسی وحرکتی در ورزشکاران خواهیم بود و این امر موجب می شود تا ورزشکاران حرفه ای ما، مهارت های حسی و حرکتی خود را در میدان نشان ندهند.
وی تاکید کرد: اگر قرار است روانشناسی خدمت مطلوبی را در عرصه ورزش فردی و همگانی به ویژه حرفه ای داشته باشد باید به طور جد وارد کارشویم، ما باید کار بنیادی انجام دهیم.وی یادآورشد : ما باید ازهمان کودکی و نوجوانی نگرش های بنیادی را آموزش دهیم و با همدلی و رفاقت کارهای جدی را انجام دهیم .
افروز اظهارکرد: اگر می خواهیم در عرصه ورزش های حرفه ای موفق باشیم ، باید نگرش ورزشکاران را بیازماییم ، مربیان و مدیران ورزشی ما باید به تلاش های فردی بها دهند، ارزش انسان به تلاش است نه به حصول نتیجه ، اگر ما ورزشکارانمان را تلاش مدار بار بیاوریم نه نتیجه مدار، سلامت روان به ورزشکاران ما باز می گردد.
این روانشناس گفت: اگر ورزشکاران ما تنها به برد بپردازند، ما سلامت روان ورزشکاران را به خطر می اندازیم، این استرس ها باعث ایجاد خطاهای حسی وحرکتی بسیاری در ورزشکاران به ویژه ورزشکاران حرفه ای می شود.
وی افزود: امیدواریم با راه اندازی فدراسیون روانشناسی ورزشی و ایجاد باور مشترک تویط کارگزاران ورزشی ، پژوهشکده ورزشی و وزارت ورزش و جوانان به این امر نایل شویم.
در این همایش همچنین دکتر رضا قراخانلو رییس پژوهشگاه تربیت بدنی وزارت علوم در این زمینه گفت: باید موضوع و ارتباط پیچیده سلامت روان وفعالیت بدنی آرام آرام تبدیل به دستورالعمل ها، پروتکل ها شود به طوری که مردم آن را حس کنند.
وی بیان کرد: برگزاری سمینارها و همایش های این چنینی بسیارخوب است اما باید دراین همایش ها راهکارهایی در زمینه سلامت روان و ورزش خارج شود به طوری که مردم آن را لمس کنند. سومین همایش ملی ورزش و سلامت روان نهم و دهم خرداد ماه سال جاری در سالن کوثر دانشکده روانشناسی و علون تربیتی دانشگاه تهران برگزار می شود.