سیدضیا هاشمی در اولین همایش پژوهشهای کاربردی در نگهداشت محیط زیست، آب و منابع طبیعی که با حضور پژوهشگران کشور و به همت اتاق فکر استان مرکزی و دانشگاه اراک در این دانشگاه برگزار شد، با تاکید بر لزوم اعتماد به نسل جوان و کمک به استقلال دانشگاه اظهار کرد: باید تلاش شود تا بین دانشگاه و پژوهشگران کشور بویژه محققین جوان ارتباط برقرار شده و از قابلیتهای آنها استفاده شود.
وی تصریح کرد: باید ریسک اعتماد به جوانان را پذیرفت. این ریسک پذیری در کنار فراهم بودن ملزومات قطعا مدیریت موفق را به دنبال خواهد داشت. شجاعت و ریسک پذیری به همراه عقلانیت و تدبیر به عنوان مکمل یکدیگر نقش بسیار موثری در باروری فضای علمی کشور و رفع مشکلات خواهد داشت.
هاشمی با تاکید بر نقش اتاقهای فکر استانها در پیوند بین دانشگاه و دانش و ورود علوم به عرصه اجرایی افزود: مسلما اتاقهای فکر کمک خواهند کرد که تصویر درستی از واقعیتها برای تصمیم گیری و تصمیم سازی داشته باشیم. دانشگاه زمانی می تواند رسالت خود را در رفع نواقص به انجام برساند که در عرصه عینی وارد شود و با دیدی درست کمبودها را دنبال کرده و در پی راهکار برای رفع مشکلات باشد.
وی تحقق ارزشهای فرهنگی و اجتماعی را منوط به کار علمی در جامعه دانست و با اشاره به اینکه ورود بدون علم دانشگاهیان به حوزه های مختلف مصداق واقعی منکر است و دانشگاه باید همواره در راستای آگاه سازی جامعه پیشگام باشد، افزود: مقام معظم رهبری همواره بر حفظ محیط زیست و منابع طبیعی تاکید داشتهاند اما قصوری در این عرصه وجود دارد که برای رفع آن نیازمند توسعه فضای نقد و گفت و گو هستیم.
وی اضافه کرد: دولتیها باید خود را آماده شنیدن نقد کنند تا با هم افزایی نیازهای جامعه را رفع کنیم. مطمئنا تشکیل کانونهای گفت وگو مانند اتاقهای فکر می تواند خلاءهای موجود را از بین ببرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر اینکه رفع مشکلات و خروج از بحرانها بدون علم ممکن نیست، گفت: شرایط محیط زیست کشور و مشکلات این حوزه در حال بدل شدن به یک فاجعه است و در این شرایط باید با استفاده از توانمندیهای موجود پیوندهایی به منظور بهبود امور برقرار کرده و عقب ماندگی ها را جبران کنیم.
وی محیط زیست را متاثر از اقدامات بشر دانست و اظهار کرد: خروج از بحران ها در حوزه محیط زیست با نگاه جامعه شناسانه فرهنگی و اجتماعی میسر خواهد بود.هاشمی خاطرنشان کرد: مشکلات فعلی اعم از آلودگی هوا، مشکلات لایه ازون، گرم شدن زمین، تخریب محیط زیست و … متقاعدمان می کند که به خود آییم و سهم خود را در حفاظت از محیط زیست ادا کنیم. زمان فرافکنی به سر رسیده و باید مشکلاتی که ناشی از عملکرد ماست نیز توسط خود ما رفع شود.
به گزارش ایسنا،معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم توسعه پایدار را مستلزم پیشرفت همه جانبه عنوان کرد و با اشاره به اینکه که سرنوشت انسان و طبیعت به هم گره خورده است، تاکید کرد: می توانیم با نگاه علمی و اتکا به دانشگاه مجددا طبیعت را اصلاح و همزیستی مسالمت آمیز را احیا کرده و بهرهبرداری و بهره وری درست را حاکم کنیم. در این راستا تشکیل اتاقهای فکر مصداق واقعی تلاش برای رفع مشکلات با اتکا به دانشگاه خواهد بود.
No tags for this post.