دکتر محمدمهدی طهرانچی با بیان اینکه در راستای اجرای نقشه جامع علمی کشور، سند راهبردی دانشگاه شهید بهشتی در هیات امنای دانشگاه اواخر سال گذشته به تصویب رسیده است، گفت: در این سند سهم دانشگاه شهید بهشتی از اجرای نقشه جامع علمی کشور دیده شده و به دنبال اجرای کامل آن هستیم.
وی با بیان اینکه باید تفاوت و اختیارات را برای دانشگاهها در اجرای نقشه جامع علمی کشور قائل باشیم، تصریح کرد: اختیارات و پاسخگویی دو مقولهای است که چنانچه قرار است برای دانشگاهها نقشی در اجرای نقشه جامع علمی کشور تعریف شود، در کنار مشروعیت اقدام قائل شویم.
نباید کل شبکه دانشگاهها را هم با یک دید نگاه کرد
به گزارش ایرنا، طهرانچی ادامه داد: اگر قرار باشد دانشگاهها به صورت بخشنامهای اداره شوند، پس هر دانشگاه ذیل قید نقشه جامع علمی کشور تعریف نمیشود بنابراین باید به دانشگاههای پیشرو اختیاراتی داده شود و در مقابل نباید کل شبکه دانشگاهها را هم با یک دید نگاه کرد.
وی یادآور شد: همانطور که مقام معظم رهبری میفرمایند «دانشگاهها نقش خود را در اجرای نقشه جامع علمی کشور تعریف کنند»، به نظر میرسد که دانشگاههای پیشرو باید نقشهای مستقل و متفاوت از یکدیگر اجرا کنند. بنابراین چنانچه دانشگاهها میخواهند نقشهای متفاوت از هم داشته باشند، باید متناسب با این نقشها اختیارات داشته باشند و متقابلا پاسخگو باشند.
طهرانچی ادامه داد: در بیانیه ماموریت، چشم انداز و ارزشهای سند راهبردی دانشگاه شهید بهشتی نقش دانشگاه در اجرای نقشه جامع علمی کشور به خصوص در تحقیقات کاربردی و بنیادی تعریف شده است.
حضور در بین 10 دانشگاه برتر منطقه
وی افزود: بر همین اساس، دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرده است که در افق چشم انداز ایران 1404 بر اساس نقشه جامع علمی کشور جزء سه دانشگاه برتر کشور، 10 دانشگاه برتر منطقه و 300 دانشگاه برتر جهان خواهد بود که قطعا با اعتماد به دانشگاهها و هماهنگ شدن خواستهای درونی و بیرونی این هدف گذاری دست یافتنی است.
طهرانچی درباره توانایی و قابلیتهای دانشگاه شهید بهشتی گفت: دانشگاه شهید بهشتی یکی از با قدمتترین دانشگاههای کشور با عمری بیش از نیم قرن است که در حال حاضر بیش از نیمی از دانشجویان آن، در مقاطع تحصیلات تکمیلی تحصیل میکنند و پس از دانشگاه تهران دومین جمعیت اعضای هیات علمی را داراست، بنابراین با این پتانسیل به اهداف تعیین شده میرسد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی درباره حمایت از دانشگاههای برتر کشور بر اساس تاکید قانون برنامه پنجم توسعه کشور گفت: در اواخر سال گذشته تحت همین عنوان، دانشگاههای گروه یک برای اولین بار احصا شدند که متاسفانه اقدامی دیرهنگام اما ارزشمند بود. البته علی رغم تاکید موادی از قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر حمایت ویژه از دانشگاههای برتر کشور تا سال گذشته حمایتی در این خصوص صورت نگرفته است.
برگزاری نشست رؤسای دانشگاههای برتر کشور در دانشگاه شهید بهشتی
وی در ادامه به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: با این وجود پس از احصای دانشگاههای برتر کشور تاکنون سه جلسه مستمر با حضور 13 دانشگاه برتر کشور برگزار شده است که اولین جلسه در دانشگاه صنعتی اصفهان، دومین جلسه در دانشگاه تهران و سومین جلسه نیز در حاشیه اجلاس رؤسای دانشگاهها با حضور وزیر علوم برگزار شد و قرار است که خردادماه رؤسای این دانشگاهها مهمان دانشگاه شهید بهشتی باشند.
به گفته طهرانچی، دانشگاههای برتر کشور در این نشستها دور هم جمع شده تا همفکری کنند که چه نقشهایی را درکشور به عنوان دانشگاههای پیش رو ایفا کنند.وی با بیان اینکه در بحث حمایت از دانشگاههای برتر تنها حمایت مالی مطرح نیست، تاکید کرد: باید پیشرو بودن و تفاوت برای دانشگاههای برتر به رسمیت شناخته شود که در کنار این کار با اجازه تفکر به دانشگاهها میتوان شاهد رشد دانشگاهها بود.
ضرورت بازنگری جدی در حمایت از تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاهها
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با تاکید براینکه در مقایسه با دانشگاه کشورهای منطقه در تجهیزات دانشگاهها غفلت شده است، گفت: باید بازنگری جدی در حمایت از تجهیز دانشگاهها از تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی به خصوص برای دانشگاههای پیشرو کشور صورت گیرد.
وی با انتقاد از افزایش اندک بودجه دانشگاههای بزرگ کشور در قانون بودجه سال 1394 گفت: در حالی که در آموزش عالی صحبت از افزایش 22 درصدی بودجه بود، اما در دانشگاههای برتر 22 درصد متوسط اضافه نشد، بلکه فقط 13 درصد رشد داشت. البته یک بند مستقل برای حمایت از دانشگاههای برتر تا 19 درصد رشد اعتبارات در نظر گرفته شد که امیدواریم هر چه سریعتر وزارت علوم از این محل به دانشگاههای پیشرو کمک کند.
طهرانچی در پایان از تدارک برنامهها و طرحهایی برای برگزاری تورهای علمی مورد تاکید مقام معظم رهبری توسط دانشگاه شهید بهشتی در آینده نزدیک خبر داد.
No tags for this post.