با آبریزش بینی چه کنیم؟

آبریزش بینی در زمان سرماخوردگی و حساسیت می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. علاوه بر داروهای شیمیایی همچون آنتی‌هیستامین برای قطع آن‌که معمولاً با عوارض جانبی همراه هستند، درمان‌های طبیعی نیز بسیار مفید خواهد بود. در اینجا روش‌های طبیعی برای از بین بردن آب‌ریزش بینی پیشنهاد می‌شود که امتحان کردن آن مفید بوده و می‌تواند به افراد مبتلا کمک کند.

علاوه بر داروهای شیمیایی همچون آنتی‌هیستامین برای قطع آبریزش بینی که معمولاً با عوارض جانبی همراه هستند، درمان‌های طبیعی همچون مصرف زنجبیل، گرفتن دوش داغ، نوشیدن چای و دم‌نوش‌های گیاهی داغ، استفاده از روغن اکالیپتوس و استفاده از زردچوبه نیز بسیار مفید خواهد بود.

مصرف زنجبیل: زنجبیل دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است که می‌تواند بسیاری از بیماری‌ها را درمان کند. علاوه بر آن خاصیت ضدویروسی و ضد قارچی آن می‌تواند آبریزش را از بین ببرد. چای زنجبیلی یکی از روش‌های استفاده از زنجبیل است. مصرف زنجبیل با نمک نیز می‌تواند روش دیگری محسوب شود که در از بین بردن آبریزش بینی مؤثر است.

گرفتن دوش داغ: اگر آب‌ریزش بینی شمارا خسته کرده و حتی خواب را برایتان مشکل ساخته است با گرفتن یک دوش آب داغ می‌توانید آن را از بین ببرید. باز کردن دوش داغ و تنفس بخارآب داغ در حمام به قطع شدن آبریزش بینی و از بین بردن گرفتگی بینی کمک می‌کند. علاوه بر آن، دوش آب گرم یا داغ باعث ایجاد احساس تسکین و آرامش می‌شود.

نوشیدن چای داغ: چای داغ برای افرادی که دچار آبریزش بینی شده‌اند بسیار مفید است. در کل نوشیدنی‌های داغ مانند دم‌نوش‌های بابونه، زنجبیل، نعناع به کاهش یا از بین رفتن آبریزش بینی کمک می‌کند. بهتر است اول بخارهای این دم‌نوش‌ها را تنفس کنید پس‌ازآن جرعه‌جرعه دم‌نوش را بنوشید تا اثر لازم را بر بدنتان بگذارد. در ضمن نوشیدنی‌های گرم و داغ گلودردها را نیز تسکین می‌دهند.

استفاده از روغن اکالیپتوس: روغن اکالیپتوس دارای خواص ضدویروسی و ضد میکروبی است و می‌تواند انسان را در مقابل سرما مقاوم سازد. علاوه بر آن خواص ضدالتهابی و ضد درد این روغن می‌تواند تسکین‌دهنده باشد. استفاده از چند قطره روغن اکالیپتوس به کاهش و از بین رفتن آبریزش بینی نیز کمک می‌کند. بخور گیاه اکالیپتوس نیز در قطع آبریزش بینی و خوب شدن سریع‌تر سرماخوردگی بسیار مؤثر است.

استفاده از زردچوبه: پودر زردچوبه از خواص ضدویروسی، ضد باکتری، ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی برخوردار است و می‌تواند مخاط را کاهش دهد به همین جهت احساس تسکین و آرامش را در فرد بیمار ایجاد می‌کند. برای مصرف زردچوبه بهتر است پودر آن را در ظرف کوچکی از روغن کتان خیسانده و بخاری که از آن ساتع می‌شود را استنشاق کنید.

ترجمه: فاطمه کردی

منبع: thehealthsite

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا