شناسائی عامل مرگ غیر عادی گوزن های چینی

مقامات محیط زیست چین از مرگ پانزده گوزن از گونه Pere David یا milu در حیات وحشی در استان هبی (Hebei Province) در شمال چین خبر دادند که علت آن یک بیماری باکتریایی تشخیص داده شده است .   

از ماه آگوست (مرداد ماه) سال گذشته تا به امروز ، از بیست گوزنی که درمنطقه حیاط وحش فوقانی رودخانه لوان هی  Luanhe (Luanhe Upper River National Nature Reserve) زندگی می کنند ، پانزده گوزن جان خود را از دست داده اند . بسیاری از این گوزن ها در ناحیه کمر و بخش میانی بدن دچار تورم شده و در بخش های دهان و مقعد خونریزی داشته اند .

مسئولان برای کشف علت این حادثه ، نمونه هایی از بدن این جانوران را برای آزمایش و بررسی به پکن فرستاده اند .

وانگ گایزونگ (Wang Guizhong) از مقامات دفتر مدیریت جانوران در خطر انقراض و ذخیره حیات وحش چین  در این رابطه می گوید : " کارشناسان در پکن اعلام کردند که این گوزن ها در اثر یک بیماری همه گیر ناشی از گسترش باکتری کلستریدیوم پرفرنژنس (Clostridium perfringens) جان خود را از دست داده اند . "

قبل ذکر است که این بیماری یک بیماری شایع در میان علفخوران بوده و سمومی که توسط این باکتری در بدن اینگونه جانوران ایجاد می شود می تواند باعث خونریزی اعضای بدن جانور شود .

ضدعفونی کردن آب نوشیدنی این جانوران و واکسن زدن 5 گوزن باقی مانده باعث نجات جان آن ها شده است. در حال حاضر این پنج گوزن باقی مانده از وضعیت سلامتی خوبی برخوردار هستند .

گوزن Pere David که به گوزن milu نیز شهرت دارد گونه ای گوزن منحصر به فرد در چین است که پوست بدنش در فصل تابستان به رنگ قرمز مایل به قهوره ای در آمده و در فصل زمستان به خاکستری تیره تغییر رنگ می دهد و پوستی پشمی سراسر بدنش را می پوشاند .

لازم به ذکر است که شکار بی رویه این جانور و از دست رفتن زیستگاه هایش منجر به خطر انقراض این گونه در اوایل قرن بیستم شده بود و با منتقل کردن چندین گوزن milu از بریتانیا به چین در دهه 1980 و انجام اقدامات محافظتی این جانور از خطر انقراض رهایی پیدا کرده است .

منبع
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا