ایران به فرمولاسیون داروی ضد سالک دست یافت

 در حاشیه یازدهمین نمایشگاه فناوری نانو با حضور دکتر غلامرضا اصغری، رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از  محقق داروی درمان سالک با نام تجاری "سینا آمفولیش" تقدیر شد.

 

در این مراسم اصغری با اشاره به توانمندی‌ این شرکت دانش‌بنیان پیشنهاد کرد که این تیم تحقیقاتی در زمینه‌ تولید داروهای دیگر نیز وارد شوند، گفت: سالک بیماری فقرا و معمولا میزان ابتلا به این بیماری در بین حاشیه‌نشینان بیشتر است و از طرف دیگر بخش تحقیقات نیاز به تأمین مالی زیاد دارد و خرسندم این شرکت و همکاران هیأت علمی وارد مقوله‌ عملی و تولید شدند؛ از این رو از شما درخواست می‌شود با توجه به امکاناتی که وجود دارد، برای درمان بیماری‌های مردم از دانش خود استفاده کنید و داروهای دیگری نیز تولید کنید.

 

وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو نیز برخی از داروها را خریداری کرده و در مراکز خود در اختیار بیماران قرار می‌دهد، تاکید کرد: داروی "سینا آمفولیش" نیز به لیست این داروها اضافه خواهد شد.

دکتر سعید سرکار، رییس ستاد توسعه فناوری نانو نیز در این مراسم، سلامت را یکی از سه اولویت توسعه‌ فناوری نانو دانست که در قالب داروهای هوشمند، نانو سنسور، تشخیص و درمان عرضه می‌شوند، خاطر نشان کرد: با این فناوری تحولی در حوزه‌ سلامت اتفاق خواهد افتاد و اگر ما در عرصه‌ تولید داروهای مبتنی بر دانش نوین فعالیت نکنیم، در آینده هزینه‌ گزافی به مردم تحمیل خواهد شد.

سرکار حوزه‌ سلامت را یکی از اهداف سند چشم‌انداز تولید ثروت و ارتقای کیفیت زندگی مردم با استفاده از فناوری نانو دانست و یادآور شد: در این حوزه اگر همگرایی وجود نداشته باشد، باید هزینه‌های گزافی برای درمان صرف کنیم. حوزه‌ غذا و دارو از سخت‌ترین عرصه‌ها است و با وجود کمیته‌ نانو در حوزه‌ سلامت در سازمان غذا و دارو می‌توانیم در این زمینه پیشرفت کنیم.

در این مراسم لوح تقدیری به جعفری، مخترع فرمولاسیون داروی سالک اهدا شد. برای درمان بیماری سالک، در محل زخم ترکیبات حاوی "آنتیموان" تزریق می‌شود که این فرآیند درمان یک فرآیند طولانی ‌مدت و دردآور است؛ اما داروی ضد سالک سینا آمفولیش به‌ صورت پماد روی زخم قرار می‌گیرد و می‌تواند در مدت زمان کوتاه، زخم را درمان کند. در حال حاضر 90 درصد بیماران مبتلا به سالک در ایران، سوریه، افغانستان، عراق، عربستان سعودی و برزیل هستند.

در این نانو دارو "آمفوتریسین B" درون لیپوزوم قرار داده شده و با استعمال موضعی، لیپوزوم حاوی دارو وارد پوست می‌شود. این لیپوزوم‌ها درون پوست تجزیه شده و آمفوتریسین B رهاسازی می‌شود. آمفوتریسین B داروی ضد انگل و ضد قارچ مؤثری است که برای درمان بیماری سالک به کار می‌رود. به علت ایجاد سمیت کلیوی توسط این دارو، فرمولاسیون‌های نانویی برای دارورسانی هدفمند در این دارو مورد استفاده قرار گرفت.

ساختار لیپوزومی این دارو موجب شده تا از تأثیرات مخرب ماده سمی بر بدن کاسته شده و اثربخشی آن بهبود یابد.

در بیماری سالک، انگل در بخش داخلی پوست قرار دارد. سیناآمفولیش نانولیپوزوم‌های 100 نانومتری حاوی داروی آمفوتریسین B است که پس از مصرف موضعی میزان نفوذ دارو به بخش‌های حاوی انگل را افزایش می‌دهد؛ در نتیجه دارو با غلظت بالا در مجاورت انگل آزاد می‌شود. از این رو استفاده از لیپوزوم کارایی و اثربخشی آمفوتریسینB را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا