هفتاد درصد از عمر پست‌های برق تهران رو به پایان است

یکی از بخش‌هایی که به‌شدت از معضل فرسودگی تجهیزات و زیرساخت‌ها رنج می‌برد، صنعت برق ایران و به‌طور خاص ایستگاه‌های توزیع برق هستند. جایی که عمر بسیاری از پست‌ها و دیگر تجهیزات از نیم قرن نیز گذشته و نیاز مبرم به نوسازی و تعویض دارند.

در این بین برق تهران یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های برق منطقه‌ای کشور است و برخی پست‌های برق آن مانند پست خیام یا پارک لاله سال‌های زیادی از زمان احداث‌شان می‌گذرد و باید هر چه سریعتر نوسازی شوند از اینرو نوسازی و بهسازی پست‌های توزیع برق در شهر تهران یک امر اجتناب ناپذیر است.

علاوه بر این برخی پست ها در تلاقی با خطوط مترو هستند و عدم نوسازی این پست ها موجب اختلال در خدمت رسانی مترو خواهد شد. همچنین در تهران نباید از بافت فرسوده نیز غافل شد زیرا در این محدوده ها برق‌کشی‌های غیر استاندارد و فرسوده به وفور یافت می‌شوند. سیم‌کشی‌هایی که اغلب، وضعیت نابسامان و نا ایمنی دارند و ممکن است منشا حوادث ناگوار شوند.

هرچند نوسازی و بهسازی پست های توزیع برق در شهر تهران ضرورت داد اما متاسفانه اما به دلیل مشکل تامین نقدینگی که از سال های گذشته وجود داشته، شاهد عقب ماندگی در حوزه توسعه و بهینه‌سازی در برق تهران هستیم.

غلامرضا خوش‌خلق، مدیر عامل شرکت برق منطقه ای تهران در این خصوص گفت: 1500 کیلومتر در تهران کابل فرسوده داریم که تاکنون 534 کیلومتر از آن کابل کشی شده و طی دو سال آینده همه کابل‌های فرسوده را از مدار خارج می کنیم.

وی با اشاره به قدمت شبکه برق تهران افزود: برق منطقه‌ای تهران قدیمی‌ترین شرکت برق کشور بوده و به همین دلیل فرسوده‌ترین شبکه کشور را نیز داراست. طول خطوط انتقال و شبکه برق تحت پوشش این شرکت 10 هزار کیلومتر است که به طور متوسط 50 درصد از آن بیش از بیست سال قدمت دارد.

وی در این مورد ادامه داد: با توجه به جمیع مسائل می‌توان دریافت که همکاران جهت انجام مراقبت ویژه و لحظه‌ای، بازسازی و توسعه شبکه با چه کار دشواری روبه رو هستند و با خارج شدن یک ترانسفورماتور از مدار مشکلاتی ایجاد و حتی منجر به خاموشی هم می‌شود؛ بنابراین برای اینکه شبکه برق به پایداری استاندارد برسد، باید عمر شبکه کاهش یابد که در این مورد ضرورت دارد روند جایگزینی کابل های روغنی با کابل های خشک به صورت دفنی ادامه یابد.

خوش خلق افزود: امسال 284 کیلومتر کابل‌کشی شده و امیدواریم بتوانیم طی دو سال آینده همه کابل‌های فرسوده را از مدار خارج کنیم. در این راستا، برنامه‌ریزی این کار انجام شده و برخی کابل‌ها را هم سفارش داده ایم و تنها به علت برخی شرایط اقتصادی، تعدادی از مناقصات دچار چالش شده است.

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا