رفع عطش ایران با کمک سه دریای کشور

اين موضوع به خصوص در مناطق مركزی آنقدر جدی است كه باعث شده تا پروژه عظيم انتقال آب دریا به قلب ایران و مراکز خشک مرزی با اولويت تامين آب شرب و در مرحله بعد كمك به صنعت و توسعه مناطق كويری مطرح شود.

رضا اردکانیان، وزیر نیرو در این خصوص گفت: انتقال آب بین حوضه‌ای زمانی جواب می‌دهد که فکری برای چگونگی مصرف و مدیریت آن کرده باشیم.

وی با بیان اینکه انتقال آب به تنهایی مشکلات هیچ منطقه‌ای را حل نمی کند، گفت: اگر همزمان با انتقال آب، فرهنگ و شیوه‌های مصرف اصلاح نشود مشکلات مردم آن منطقه چند سالی پس از انتقال آب چند برابر می‌شود از همین رو زمانی باید دست به انتقال آب بین حوضه‌ای زده شود که اطمینان بیابیم که آب اصطلاحا به یک مشک سوراخ ریخته نمی‌شود.

وی با بیان اینکه مطالعات طرح انتقال آب خزر رو به پایان است، افزود: این طرح در "آب نیرو" در حال نهایی شدن و جمع بندی است.

وزیر نیرو با بیان اینکه معضل کم آبی در کشور حل شدنی است، خاطرنشان کرد: راه‌حل این مهم در همکاری بین بخشی است. متاسفانه اشتباه ما تاکنون این بوده که با نگاه بخشی به این موضوع نگریسته و آن را تقسیم کرده‌ایم.‌ در همین راستا استان‌های کشور نیز برای اجرای هر چه بهتر این مقوله تقسیم بندی شده‌اند.

اردکانیان همچنین از برنامه‌ریزی وزارت متبوع خود برای تدوین طرح‌های استانی آمایش آب محور خبر داد و اظهار کرد: این طرح که در آن آب بخش کشاورزی و نیازهای آبی استان‌ها در افق درازمدت دیده شده با همکاری دانشگاه‌های این استان ها تهیه و تدوین می‌شود.

انتقال آب باعث خشک شدن دریای خزر نمی شود

ابوالفضل حسن بیگی، نماینده مردم دامغان در مجلس بابیان اینکه استان سمنان با کمبود منابع آبی مواجه است، گفت: انتقال آب دریای خزر باعث خشکی این دریاچه نخواهد شد.

وی بابیان اینکه ادعای خشک شدن دریای خزر به دلیل انتقال آن به سمنان بحثی غیر کارشناسی و اشتباه است، ابراز داشت: در موضوع انتقال آب دریای خزر نباید مردم مازندران را ترساند زیرا موقعیت دریاچه ارومیه و خزر با یکدیگر بسیار متفاوت است و این طور نیست که انتقال آن باعث خشکی این دریاچه عظیم شود.

وی بابیان اینکه دریاچه خزر تنها دوهزار و ۸۰۰ میلیون لیتر از رود ولگا ورودی آب دارد، افزود: با توجه به جوسازی ایجادشده در مبحث انتقال آب دریای خزر به سمنان باید گفت در برداشت از این دریاچه با ورودی آب نیز مواجه هستیم لذا معتقدیم نباید مردم را از این طرح ترساند.

آب خلیج فارس به استان‌های یزد، کرمان و اصفهان انتقال می‌یابد

محمود شایان، عضو هیات مدیره بانک ملی ایران گفت: با کنسرسیومی متشکل ۹ بانک کشور و سرمایه گذاری ۱۸ هزار میلیارد ریال آب خلیج فارس در ۱۰ ماه آینده با احداث خط لوله به استان‌های یزد، کرمان و سپس به اصفهان انتقال می‌یابد.

وی افزود: اجرای این طرح می‌تواند نقش تاثیرگذاری در تامین آب بخش‌های کشاورزی، آشامیدنی و صنعت استان‌های اصفهان، کرمان و یزد داشته باشد.

وی یادآور شد: مساله امروز کشور کم آبی است که همگان به سهم خود باید برای برطرف شدن آن تلاش کنند.

هزینه انتقال آب عمان به سه استان هفت میلیارد دلار است

 نظر افضلی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، گفت: با توجه به خشکسالی های ۱۹ ساله و لزوم توجه به امر آبرسانی به روستاها، باید بحث انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور را جدی گرفت.

وی هزینه انتقال آب از دریای عمان به سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی، را حدود هفت میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: این کار یک طرح ملی است که باید تا ۱۰ یا ۱۵ سال آینده محقق شود؛ چراکه اگر اجرایی نشود به تدریج شاهد خالی شدن شرق کشور از سکنه خواهیم بود.

گزارش: فرزانه صدقی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا