نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

پیشگیری از اعتیاد فرزندان به شبکه‌های اجتماعی

نتایج تحقیقات مختلف نشان می‌دهند، بیش از 3 ساعت تماشای تلویزیون در روز، با کاهش مهارت‌های زبانی در کودکان 11 ساله در ارتباط است؛ اما تاکنون تحقیقات مشابهی در مورد تأثیرات منفی شبکه‌های اجتماعی بر مهارت‌های رفتارهای و کلامی کودکان و نوجوانان انجام نشده است.

در این بخش، نیازمند تدوین دستورالعمل‌های رسمی برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی توسط کودکان و نوجوانان هستیم؛ دستورالعمل‌هایی به دور از هرگونه زور و فشار، که ضمن آگاه کردن کودکان در مورد خطرات اینترنت و شبکه‌های مجازی، مدت زمان مناسب استفاده و نحوه دریافت کمک در شرایط اضطراری را نیز به آنها آموزش دهد.

آیا به استفاده از شبکه‌های اجتماعی معتاد شده‌اید؟

اگر می‌خواهید از اعتیاد خود به شبکه‌های اجتماعی مطمئن شوید، به این 6 سوال صادقانه پاسخ دهید:

اگر پاسخ شما به هر 6 سوال مثبت باشد، اعتیاد شدیدی به استفاده از شبکه‌های اجتماعی دارید. اگر تعداد جواب‌های مثبت شما کم باشد، به اتخاذ استراتژی‌هایی برای کاهش مدت زمان استفاده از شبکه‌های اجتماعی نیاز دارید؛ به عنوان مثال، صدای زنگ گوشی خود را قطع کنید تا متوجه دریافت پیام جدید نشوید.

همچنین به جای چک کردن موبایل (و پیام‌های شبکه اجتماعی)، این مدت را به مرور افزایش دهید. در طول روز، زمان بدون موبایل مشخص و خود را با کارهای دیگر سرگرم کنید. رفتار درمانی شناختی (CBT) شامل گفتگو درمانی برای کمک به تغییر عادات نامناسب نیز بسیار موثر است.

کاهش وابستگی کودکان و نوجوانان به شبکه‌های اجتماعی

بیشتر اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی محدودیت سنی حداقل 13 سال را تعیین کرده‌اند؛ وجود محدودیت بدان معناست که شبکه اجتماعی مورد استفاده دارای محتوایی نامناسب برای کودکان و نوجوانان است.

والدین باید علاوه بر بررسی شبکه‌های اجتماعی مورد استفاده فرزندان، باید با آنها در مورد محتوا و نحوه مقابله با سوء استفاده‌های احتمالی صحبت کنند.  

بنیاد Internet Watch Foundation توصیه‌هایی برای والدین در این زمینه دارد:

 

مترجم: معصومه سوهانی

منبع: news.sky

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل