به گزارش مهر، از انرژی تجدیدپذیر به عنوان تنها راه نجات بشر در آینده یاد می شود. در بسیاری از شهرهای سراسر جهان تلاش می شود تا با کنارگذاشتن سوختهای فسیلی در حال اتمام، روی به استفاده از منابع جدید انرژی آورده شود که تقریبا بتوان گفت ۱۰۰ درصد تجدیدپذیر هستند و در این میان سلولهای خورشیدی که نور این ستاره را به برق تبدیل می کنند از اهمیت زیادی برخوردار است.
از خورشید به عنوان یکی از مهمترین گزینه ها برای تأمین انرژی تجدیدپذیر یاد می شود. به همین دلیل مناطق خشک و سوزان زمین نظیر صحراها همواره مورد توجه دانشمندانی قرار دارد که در این عرصه فعالیت می کنند.
در سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی در عرصه طراحی و ساخت سلولهای خورشیدی پربادزه صورت گرفته است اما این مسأله که این سلولها راندمان کاری بسیار پایینی دارد و در عین حال قیمت تمام شده آنها نیز بالاست همواره به عنوان یک چالش بزرگ در نظر می گرفته شده است.
به تازگی گروهی از محققان در دانشگاه Aalto فنلایند نسل جدیدی از سلولهای خورشیدی را طراحی کرده اند که ماده اصلی در ساخت آنها سیلیکن سیاه است. نکته مهم در این نوآوری بازده قابل توجه این سلولهاست.
آزمایشات مختلف صورت گرفته حکایت از آن دارد که این سلولها بازده کاری ۲۲.۱ درصد دارد که در مقایسه با بسیاری از سلولهای خورشیدی مشابه رقمی قابل توجه به شمار می آید.
No tags for this post.