مهمترین اهرم در زمینه علمی کشور، تحصیلات تکمیلی است
دکتر وحید احمدی صبح امروز در حاشیه افتتاح نمایشگاه دستاوردهای علمی شرکتهای دانش بنیان در کرمان در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری چهل و هفتمین اجلاس سراسری معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها، روسای پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری و موسسات آموزش عالی کشور اظهار کرد: این اجلاس هر دو سال یک بار با حضور معاونان پژوهشی و روسای دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری برگزار میشود و یکی از اهداف برگزاری اجلاس مروری بر مجموعه چالشها در این زمینه است.
وی افزود: جمهوری اسلامی در زمینه علم و پژوهش بعد از انقلاب جایگاه خوبی را کسب کرده و از طرفی برای ماندن در صحنه رقابت بین المللی نیازمند بررسی مدیریت ها و سیاست ها و همچنین اصلاح زیرساختها هستیم.
احمدی تصریح کرد: مهم ترین اهرم در زمینه علمی کشور تحصیلات تکمیلی بوده و سیاست کلان دولت ارتقاء کیفیت است.معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: حدود 1500 مرکز پژوهشی و 160 مرکز رشد در کشور وجود دارد که این تعداد هم مفید است هم مشکل ساز، چرا که باید تلاش شود تا این مراکز همگرایی داشته باشند.
وی افزود: ظرفیت های زیادی در زمینههای مختلف در استان کرمان وجود دارد و باید از این پتانسیل ها استفاده کنیم.احمدی در ادامه تصریح کرد: ارتباطات بین المللی از مولفههای مهم برای تبادل پژوهش و علم است و خوشبختانه هم اکنون زمینه برقراری ارتباط با کشورهای اروپایی و منطقه فراهم است.
وی بیان کرد: در زمینه ارتباط صنعت و دانشگاه رضایت نسبی وجود دارد ضمن اینکه در این حوزه با دو مشکل جدی روبه رو هستیم. نخست اینکه طی سال های اخیر صنعت پیشرفتهای جهت تولید محصول نبوده و مشکل دیگر، نبود فشار بین المللی بر روی دانشگاههاست تا در این زمینه احساس نیاز کنند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اخیرا تفاهم نامه هایی با وزارت نفت و صنایع مس منعقد شده تا در جهت توسعه فناوری و استفاده از توانمندی های دانشگاه ها جهت ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه اقدام شود و این امر، گام خوبی به شما می رود.
No tags for this post.