کوچ آسیایی‌ها و ماندگاری اروپایی‌ ها از بازار دارویی ایران

برخی از شرکت‌های هندی به خریداران ایرانی گفته‌اند بانک‌های هند به آنها دستور داده از ششم آگوست( ۱۵ مرداد) به بعد هیچ تراکنش مالی با شرکت‌های ایرانی انجام ندهند تا ببینند وضعیت تحریم‌های احتمالی چه خواهد شد. کره‌ای‌ها نیز اعلام کرده‌اند پس از ماه نوامبر به بعد نمی‌توانند از شرکت‌های ایرانی پول دریافت کنند و از آنها خواسته‌اند اگر قصد خرید دارند تا پیش از این تاریخ اقدام کنند. شرکت‌های خصوصی چین‌ نیز که با آمریکایی‌ها مراوده مالی دارند، علاقه‌ای به همکاری با ایران ندارند؛ به‌ طوری‌ که پس از صحبت‌های رییس‌جمهور آمریکا پولی را که شرکت‌های ایرانی برای معاملات حواله کرده بودند، عودت دادند.

«نستله»: تحریم‌ها تاثیر ندارد به فعالیت با ایران ادامه می‌دهیم

شرکت نستله که بزرگ ترین شرکت مواد غذایی در جهان است، اعلام کرد ازسرگیری تحریم‌های آمریکا تاثیر مستقیمی بر فعالیت های نستله در ایران ندارد.

این شرکت اعلام کرد ما به دقت تحولات سیاسی در رابطه با تحریم‌های ایران را دنبال می‌کنیم. این تحریم‌ها در این مرحله تاثیر مستقیمی بر تجارت ما ندارد.

بنا بر اعلام این شرکت، نستله یک نمایندگی در تهران و دو کارخانه، یکی در قزوین برای تولید شیرخشک و مکمل غذایی نوزادان و دیگری در پلور برای تولید آب معدنی دارد. این شرکت 818 کارمند دارد و تعداد محدودی از محصولات این شرکت از خارج را وارد می‌کند.

وی افزود:«با تامین محصولات غذایی پایه برای مشتریان ایرانی، ما به تامین نیازهای جمعیت ایرانی ادامه می‌دهیم.»

درحالی‌که بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران بار دیگر از سر گرفته شده و گفته می شود هدف این تحریم‌ها بخش مالی ایران است و اکثر شرکت‌های خارجی حتی اگر با تحریم‌های امریکا مواجه نشوند، در اثر این تحریم‌ها برای انتقال درآمد خود به خارج کشور دچار مشکل می‌شوند، این شرکت اعلام کرده که این تحریم‌ها تاثیری بر فعالیتش در ایران ندارد.

ادامه همکاری «سانوفی» و «رش» با ایران

شرکت داروسازی سانوفی فرانسه اعلام کرد که هنوز زود است درباره میزان تاثیر تحریم‌های آمریکا علیه ایران بر فعالیت‌های این شرکت در ایران اظهارنظر کند.

سخنگوی غول داروسازی سانوفای در این زمینه گفت: این شرکت که بیش از یک دهه است در ایران حضور دارد، به طور کامل از قوانین بین المللی پیروی می کند.

وی در عین حال اضافه کرد: «هنوز بسیار زود است در مورد تاثیرات احتمالی تحریم ها اظهارنظر کرد.»

به گزارش رویترز، شرکت داروسازی رُش سوییس نیز اعلام کرد: ما از نزدیک وضعیت را رصد می‌کنیم و تاثیر بازتعریف تحریم‌های اقتصادی اخیر علیه ایران را ارزیابی می‌کنیم و به کارمان ادامه می‌دهیم تا مطمئن شویم که بیماران در ایران می‌توانند از داروهای نوآورانه و محصولات تشخیصی و دیابت ما برخوردار باشند.

هیچ مشکلی در تامین دارو و درمان نداریم

به دنبال خروج برخی شرکت‌های دارویی، نگرانی از ذخیره دارویی کشور به وجود آمده است. محمدهادی ایازی، معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، چندی پیش در این زمینه گفت: در صورت تشدید تحریم‌های دشمن، هیچ مشکلی در حوزه تامین دارو و درمان مردم به وجود نمی‌آید. دارو به اندازه کافی در کشور وجود دارد و با انجام تمهیدات لازم هیچ‌گونه نگرانی در حوزه درمان و سلامت مردم ایجاد نمی‌شود.

اما کارشناسان حوزه دارویی چیز دیگری می‌گویند. به گفته آنها ذخیره دارویی کشور در مقایسه با سال گذشته کاهش پیدا کرده، وضعیت دارو مناسب نیست و با شروع تحریم‌ها این شرایط تشدید می‌شود.

امیرحسین معینی‌ زندی، نایب‌رییس اتحادیه واردکنندگان دارو و فعال در حوزه اقتصاد دارو، با بیان اینکه در صورت تحریم‌ انتظار می‌رود خط تولید شرکت‌های دارویی متوقف شود، گفت: عمدتا مواد اولیه و مواد جانبی تولیدات داروی داخلی از کشور‌های خارجی به‌ ویژه چین و هند تامین می‌شود. حتی شرکت‌هایی که مواد اولیه دارویی تولید می‌کنند، اکثرا مواد بینابینی و حلال‌‌‌ها را از کشور‌های دیگر وارد می‌کنند.

وی افزود: شنیده می‌شود مقدار دپوی کشور در مقایسه با سال گذشته کمتر است. این در حالی است که شرایط کنونی پیش‌بینی‌پذیر بود و ماه‌هاست شرکت‌های دارویی درباره شروع تحریم‌ها به دولت هشدار داده‌اند اما متاسفانه اقدامی در این زمینه انجام نگرفت یا اگر هم اقدامی انجام شده، آن را اعلام نکرده‌‌اند.

وی بیان کرد: دولت باید با در‌ نظر‌ گرفتن شروع تحریم‌ انبارهای دارویی خود را پر می‌کرد و شاید حالا دیگر برای این کار دیر شده باشد، به این خاطر که مراحل خرید و تامین دارو و مواد اولیه دست‌ کم سه تا چهار ماه طول می‌کشد. البته اگر دولت تنخواه ریالی در اختیار شرکت‌ها قرار دهد و ارز لازم را نیز تهیه کند، شاید با توجه به اعتبار شرکت‌های واردکننده و تولید‌کننده ایرانی بتوان برای شش ماه دارو و مواد اولیه مورد نیاز کشور را تهیه کرد.

ارز فروش گاز به ترکیه در اختیار غذا و دارو

غلامرضا اصغری، معاون وزیر بهداشت نیز از اختصاص ارز فروش گاز ایران به ترکیه برای واردات دارو خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۲۲۰ میلیون دلار ارز به واردات مواد اولیه دارو، حدود ۳۴۰ میلیون دلار ارز به واردات دارو، حدود ۵۰۰ میلیون دلار ارز به واردات تجهیزات پزشکی و مبلغی هم به شیرخشک و… اختصاص یافته است.

وی افزود: سهمیه ارز ۳.۵ میلیارد دلاری واردات مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی قطعی است.

اصغری گفت: پایدارترین نوع ارز یعنی ارز حاصل از فروش گاز ایران به ترکیه (یورو) به واردات دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص یافته است، چون احتمال قطع گاز ایران به ترکیه بسیار کم است.

رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: تلاشمان این است که تا پایان مهر ماه کل ارز را تخصیص دهیم تا با رسیدن ماه آبان و آغاز تحریم‌ها، دچار کمترین مشکل شویم.

گزارش: فرزانه صدقی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا