نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

با بدبوترین‌های جهان آشنا شوید

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در برکلی (آمریکا)، 1500 ویژگی 150 مولکول مختلف را مورد بررسی قرار دادند تا بتوانند ارتباط میان "لذت بردن" از یک بو و خواص فیزیکوشیمیایی آن را مشخص کنند.

نتایج به دست آمده نشان داد، ساختار مولکولی، تعیین‌کننده بوی بد یا خوب است. براین اساس، وزن مولکولی و تراکم الکترون‌ها با کیفیت رایحه منتشر شده در ارتباط است. مولکول‌های سنگین‌تر تمایل به انتشار بوهای بد دارند، درحالیکه مولکول‌های سبک‌تر و فشرده‌تر رایحه‌های مطبوع و بهتری دارند.

به عنوان مثال، بوتانول (Butanol) – یک مولکول سنگین – بویی شبیه چوب پوسیده دارد، درحالیکه لیمونن (Limonene) – یک مولکول فشرده و سبک – بویی شبیه مرکبات دارد.

متخصصان بویایی براین باورند که در این بین، پاسخ مغز به بوهای مختلف نیز تأثیرگذار است. بخشی از واکنش به بوها، ذاتی هستند؛ به عنوان مثال، واکنش موش‌های آزمایشگاهی نسبت به بوی گربه – درحالیکه هرگز با گربه مواجه نشده‌اند – با ترس همراه است.

فهرستی از بدبوترین‌های جهان

نتایج این مطالعه در مجله Neuroscience منتشر شد.  

 

مترجم: معصومه سوهانی

منبع: sciencealert

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل