ترک آسان سیگار با حسگرهای پوشیدنی

تحقیقات جدید پژوهشگران نشان می دهد که ترک سیگار به وسیله فناوری و تکنولوژی های جدید بسیار آسان تر است. اخیرا یک برنامه نرم افزاری تلفن همراه هوشمند که با سیستم عامل های مبتنی بر انروید کار می کند، ارائه شده که وقتی سنسورهای حرکتی خاصی از دست و بدن فرد سیگاری را در ارتباط با کشیدن سیگار تشخیص می دهد، به طور خودکار پیام های ویدئویی 20 تا 120 ثانیه ای را به سیگاری ها ارائه می کند.

سیستم مبتنی بر حرکات خاص افراد سیگاری در زمان میل به کشیدن سیگار، فناوری جدیدی است که این حرکات را درک کرده و پیام های متنی انگیزشی و فیلم هایی را برای کمک به ترک مصرف کنندگان سیگار برای آنها ارسال می کند. کاربران این سیستم از تکنولوژی حسگر پوشیدنی برای ایجاد یک سیستم هشدار خودکار استفاده می کنند تا از طریق این حسگرها زمان خاصی که فرد سیگاری میل به کشیدن سیگار پیدا می کند را شناسایی کرده و اقدامات لازم را جهت ایجاد انگیزه برای نکشیدن سیگار انجام می دهد.

قابل توجه است که پژهشگران استفاده از این فناوری را برای ترک سیگار روشی بسیار آسان می داند. محققان دانشگاه کیس وسترن رزرو (Case Western Reserve) ایالات متحده آمریکا یک سیستم جدید مبتنی بر حرکات خاص افراد سیگاری در زمان میل به کشیدن سیگار را ایجاد کرده اند که سیستم مذکور این حرکات را درک کرده و پیام های متنی انگیزشی و فیلم های خاصی را برای کمک به ترک مصرف سیگار ارسال می کند. کاربران این سیستم از تکنولوژی حسگر پوشیدنی برای ایجاد یک سیستم هشدار خودکار استفاده می کنند تا از طریق این حسگرها زمان خاصی که فرد سیگاری میل به کشیدن سیگار پیدا می کند را شناسایی کرده و اقدامات لازم را جهت ایجاد انگیزه برای نکشیدن سیگار انجام می دهد.

تا کنون روش های بسیاری برای ترک سیگار به کار رفته که از آن میان می توان به آدامس های نیکوتین دار و هیپنوتیزم اشاره کرد که خیلی مفید واقع نشده اند و می توان گفت تا کنون هیچ راه حل کوتاه و آسانی برای کمک به افراد سیگاری در ترک سیگار ارائه نشده است. اما اخیرا فن آوری پوشیدنی برای شناسایی حس و میل افراد سیگاری به کشیدن سیگار در میان افرادی که خواهان ترک سیگار هستند، از محبوبیت بالایی برخوردار شده است.

بر اساس گفته های پژوهشگران، تحقیقات پیشین محققان به بررسی حالات و شرایط افراد سیگاری  در شرایطی که اغلب سیگار می کشیدند پرداخته بودند در حالی که تحقیقات جدید دقیقا فعالیت های افراد سیگاری را براساس حسگرها دنبال می کند و بر مبنای آن اقدامات لازم را ارائه می دهند.

مینگ چون هانگ (Ming-Chun Huang) از پژوهشگران این پروژه تحقیقاتی در رابطه با نحوه عملکرد این سیستم، اظهار داشت: «ما توسط این برنامه می توانیم بین یک حرکت واحد از قبیل خوردن یا آشامیدن و حرکاتی که به وضوح با کشیدن سیگار مرتبط هستند، تفاوت قائل شویم.»

قابل توجه است که تنباکو عامل مهم و اصلی مرگ و میر تعداد زیادی از انسان ها در سطح جهانی محسوب می شود. کشیدن سیگار بیش از 7000 ماده شیمیایی، از جمله مونوکسید کربن، سیانید هیدروژن و اکسید نیتروژن را وارد بدن فرد سیگاری می کند. قابل توجه است افرادی که سیگار می کشند خیلی زود و آسان به کشیدن آن عادت کرده و اعتیاد پیدا می کنند و حتی برای برخی افراد کشیدن سه نخ سیگار می تواند اعتیادآور باشد. به گفته کارشناسان همان گونه که اعتیاد به سیگار خیلی آسان و زود ایجاد می شود، ترک آن نیز به سختی صورت می گیرد چرا که در معتادان به سیگار گیرنده های نیکوتین بیشتری در مغز وجود دارد.

ترجمه: فاطمه کردی

منبع: thehealthsite

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا