تاثیر عملیات ناموفق راکت پروتون در گردشگری فضائی

مدیر مرکز پژوهشی و تولید محصولات فضائی خرونچیف Khrunichev State Research and Production Space Centre در روسیه پیش بینی کرد که در پی شکست عملیات راکت ماهواره بر پروتون در در ماموریت اخیر خود ، شاهد کاهش تعداد پروازهای این چنینی در حوزه گردشگری فضائی خواهیم بود .  پیش از این قرار بود اعزام گردشگران فضائی به مدار زمین توسط راکت پروتون انجام شود .

آندری کالینوفسکی Andrey Kalinovsky در گفتگو با خبرنگار شبکه رادیوئی روسیه 24  اعلام کرد : " قطعا شکست در عملیات پیشین ، تاثیر مستقیمی در کاهش تعداد ماموریت هائی که در این حوزه پیش بینی شده است ، خواهد داشت . شرکت های بیمه پس از این شکست ، درخواست افزایش حق بیمه داشته و طبیعتا این مساله ، هزینه نهائی پروژه را افزایش خواهد داد . "

کالینوفسکی با تاکید بر این موضوع که قطعا بازار عملیات های پرتاب راکت های تجاری جهت اعزام گردشگر به فضا ، تغییر خواهد کرد ، افزود : " بازیگران جدیدی وارد این حوزه خواهند شد و این مساله قطعا باید مورد توجه قرار گیرد . "

وی در تحلیل خود چنین نتیجه گیری کرد که کمپانی های ارائه دهنده خدمات پرتاب راکت های ماهواره بر تجاری ، قطعا در آینده از راکت های پروتون به میزان کمتری استفاده خواهند کرد .

این مقام ارشد فضائی روسیه در ادامه سخنان خود افزود : " به هر حال باید پذیرفت که این شرکت ( شرکت سازنده راکت های ماهواره بر پروتون ) برای بازگشت و تثبیت حضور خود در بازارهای جهانی ، به زمان زیادی نیاز دارد . "

لازم به توضیح است که در ساعت 8 و 47 دقیقه صبح روز شنبه شانزده می برابر با بیست و ششم اردیبهشت ماه یک راکت ماهواره بر پروتون – ام Proton-M که به شتاب دهنده بریز – ام Briz-M acceleration مجهز بود ، با هدف حمل ماهواره Mexica’s Mexsat-1 به مدار زمین ، از پایگاه فضائی بایکونور در قزاقستان به ماموریت اعزام شد .

بر اساس برنامه ریزی های انجام شده ،  ، پیش بینی می شد شتاب دهنده بریز – ام و ماهواره Mexica’s Mexsat-1  در ساعت 8 و 57 دقیقه به وقت مسکو ، از راکت پروتون جدا شده و به سمت محل مورد نظر در مدار زمین حرکت کنند ، ولی درست یک دقیقه پیش از انجام این عملیات ، شرایط اضطراری رخ داده و این موضوع به دلیل اختلال در عملکرد راکت پروتون و عدم جدا شدن بخش مرحله سوم این راکت در ارتفاع 161 کیلومتری از سطح زمین بود که سبب بالا رفتن حرارت و انفجار این راکت بر فراز دریاچه بایکال در شرق سیبری شد .

منبع

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا