ماری درون کهربا متعلق به عصر دایناسورها
این کهربای باستانی چند سال قبل در معدنی در میانمار (نزدیک مرز چین) کشف شد. متأسفانه تنها حدود 4 سانتی متر از نیمه پشت بدن مار درون کهربا سالم باقی مانده است.
یک گروه بین المللی از محققان با اسکن کهربا، موفق به تهیه تصویر سه بعدی از اسکلت مار گرفتار درون کهربا شدند.
مایکل کالدول (Michael Caldwell)، دیرینه شناس دانشگاه آلبرتا (کانادا)، متخصص مارها و مارمولک های باستانی، و از اعضای تیم تحقیقاتی تأکید کرد: اسکلت درون کهربا قطعا متعلق به یک مار بوده و این نمونه، نخستین ماری است که درون کهربا شناسایی شده است.
محققان، قطعه کهربای دیگری حاوی چیزی شبیه قطعه ای از پوست یک مار بزرگتر را نیز مورد بررسی قرار دادند. نتایج تحقیقات هنوز تکمیل نشده است و این احتمال وجود دارد که این تکه پوست متعلق به یک بچه مار یا یک مارمولک باشد.
فسیل مارها از هر نوع، بسیار نادر هستند و در جهان تنها 15 فسیل مار از این دوره (عصر دایناسورها) کشف شده است. تاکنون نیز هیچ نمونه کهربایی حاوی اسکلت مار کشف نشده بود و این یک نمونه کاملا منحصر به فرد محسوب می شود.
بیشتر فسیل های کهربایی حاوی حشرات هستند، اما نمونه هایی حاوی دایناسورها و پرندگان نیز کشف شده اند. سال گذشته (2017)، گروهی از محققان موفق به شناسایی کهربایی حاوی یکی از بهترین نمونه یک پرنده باستانی شدند.
این کهربا به رمزگشایی از اسرار موجودات باستانی، تاریخچه تکاملی و محیطی که در آن زندگی کرده اند، کمک شایانی خواهد کرد.
نتایج بررسی این کهربای باستانی در مجله Science Advances منتشر شد.
مترجم: معصومه سوهانی
منبع: newscientist
No tags for this post.