محققان دانشگاه دوک (Duke University) در ایالات متحده امریکا طی پروژه ای مطالعاتی موفق به کشف نقطه ای در مغز انسان شده اند که ریتم سخن گفتن را پردازش کرده و به درک بهتر و دقیق تلفظ فرد کمک می کند .
تیمی از این محققان با استفاده از سخن گفتن به زبان خارجی ، یک الگوریتم کامپیوتری را برای جدا کردن و دوباره چیدن صداهای این اصوات و نحوه بیان آن ها به کار بردند . آن ها به استدلال نظری در مورد شیارهای شقیقه بالایی مغز جایی که با اجزای صدا سرو کار دارند ، پرداختند .
توباس اوراس (Tobias Overath) استاد یار روان شناسی و علوم اعصاب در دانشگاه دوک در مصاحبه ای مطبوعاتی در رابطه با این فرایند مغزی اعلام کرد : " ما واقعا زمان زیادی را صرف پیدا کردن شیارهای شقیقه بالایی مغز کردیم تا از اثر آن در پردازش خاص سخن گفتن مطمئن شویم . "
در بررسی های فعالیت مغز ، این محققان از صداهای محیط طبیعی و صداهای تقلید سخن گفتن در حالی که زبان خاصی را نشان نمی داده ، استفاده کردند . قابل توجه است که واکنش شیارهای شقیقه بالایی مغز نسبت به این دو صدا ، مختلف بوده به طوری که سرعت و ریتم صدا را تحت تاثیر مسیر پردازش مغز قرار می داده است .
این تیم پژوهشی در نظر دارد تا در آینده از گفتار با معنی زبانی استفاده کرده و به ارزیابی مسیر شیارهای شقیقه بالایی مغز که به فرآیند صداها کمک می کند ، بپردازد .
لازم به ذکر است که شرح کامل این تحقیقات و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله Nature Neuroscience به چاپ رسیده و قابل دسترس است .
No tags for this post.