باستان شناسان در کنیا موفق به کشف قدیمی ترین ابزار های سنگی دنیا شدند. این ابزار ها متعلق به سه و نیم میلیون سال قبل هستند و در واقع هفتصد هزار سال قبل تر از آخرین ابزار هایی سنگی باستانی که در گذشته کشف شده بود، ساخته شده اند. در حقیقت، قدمت این ابزار ها بیش تر بشریت است.
این تیم باستان شناسی یافته های خود را در قالب یک مقاله علمی در نشریه Nature به چاپ رسانده اند. این سنگ های مسطح در ظاهر ابزار مشخصی به نظر نمی رسد اما باستان شناسان بر این باورند که این ها در واقع ابزاری از قبیل سندان، ورقه های لبه تیز و چکش هستند. محققان تمام این 149 ابزار سنگی را در محلی واقع در شمال کنیا پیدا کردند. مهم ترین تئوری در این زمینه بر این پایه است که احتمالا همه این ابزار ها با فنون و روش های ابتدایی ساخته شده اند.
یکی از کسانی که در این پروژه دخیل بوده است در باره آن می گوید :«با بررسی های بیشتر بر روی این ابزار ها و بازسازی کردن آنها به دو احتمال ممکن میرسیم نخست اینکه سازنده این ابزار احتمالا سنگ را بر روی یک سنگ صاف دیگری می گذاشته و با استفاده از چکشی سنگی به آن ضربه وارد می کرده یا اینکه در حالت دوم سازنده با دو دست خود سنگ را نگه می داشته و آن را به سطح صاف سنگی دیگری می کوبیده است.»
اما چیزی که بسیار جالب توجه است قدمت این سنگ هاست. تعیین قدمت با استفاده از روش کربن ایزوتوپ قدمت این مصنوعات را به 3.3 میلیون سال قبل برمی گرداند در حالی که انسان های اولیه در 2.8 میلیون سال قبل بر روی زمین پیدا شدند.
این کشف به این معناست که دانشمندان باید درباره روایت فعلی که درباره تکامل مغز انسان های اولیه وجود دارد تجدید نظر کنند. سازنده اصلی این ابزارها هنوز مشخص نیست. یکی از گزینه های احتمالی برای اینکه سازنده این مصنوعات وجود دارد Kenyanthropus platyopها هستند که برای اولین بار در سال 1999 در کنیا کشف شدند.
No tags for this post.