آرتمیا به ارومیه برگشت

به گزارش سیناپرس، علی نکویی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه تعداد آرتمیای زنده در هر لیتر از آب دریاچه ارومیه حدود 15 روز پیش در حد صفر بود، بیان کرد: افزایش تراز دریاچه ارومیه و کاهش چشمگیر شوری آب باعث جان گرفتن دوباره آرتمیا در دریاچه شده است.

وی با اعلام اینکه آرتمیا در شوری حداکثر 220 گرم در لیتر قابلیت زیست دارد، گفت: میزان نمک در هر لیتر از دریاچه ارومیه به 180 گرم رسیده و این در حالی است که این رقم در 15 روز گذشته به 348 گرم در لیتر رسیده بود.
نکویی ادامه داد: میزان جلبک «دوتالیلا» که همان خوراک مورد نیاز آرتمیا بوده در هر لیتر از آب دریاچه ارومیه به 175 هزار عدد رسیده است که این رقم در 15 روز گذشته تنها 2 هزار و 450 عدد در هر لیتر بود.
وی با مطلوب توصیف کردن وضعیت کنونی دریاچه ارومیه، اضافه کرد: در صورت ادامه روند کنونی شرایط اکولوژیکی برای پرورش آرتمیا اورمیانا در دریاچه ارومیه فراهم می شود.
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با اشاره به میزان برداشت آرتمیا از دریاچه ارومیه در دوران پرآبی، بیان کرد: در اوایل دهه 1380 از محل مجوزهای صادره برای بهره برداری از پنج درصد دریاچه ارومیه، سالانه پنج هزار تن آرتمیای زنده و یک هزار تن سیست مرطوب آرتمیا برداشت می شد.
نکویی قیمت هر کیلوگرم آرتمیای زنده را یک میلیون و 200 هزار ریال و منجمد آن را 450 هزار ریال اعلام کرد و گفت: در صورت بسته بندی مناسب، قیمت هر کیلوگرم از آرتمیای زنده در بازار به چهار میلیون ریال می رسد.
نکوئی با اشاره به تولید سالانه نزدیک به 100 کیلوگرم سیست آرتمیا در کشور، گفت: سالانه 10 تا 30 تن سیست آرتمیا برای مصرف داخلی آبزیان وارد کشور می شود.
وی با اعلام اینکه سالانه نزدیک به 200 تن آرتمیای زنده در کشور تولید می شود، ادامه داد: سال گذشته 20 تن آرتمیا از مرکز تحقیقات آرتمیای کشور در آذربایجان غربی و 180 تن نیز در تنها مرکز بخش خصوصی واقع در کرمان برداشت شده است.
رییس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور از راه اندازی مرکز پرورش آرتمیا در ورودی رودخانه زرینه به دریاچه ارومیه توسط بخش خصوصی خبر داد و گفت: مجوز احداث 10 هکتار استخر خاکی در بستر دریاچه ارومیه برای پرورش آرتمیا صادر شده است که در صورت تامین اعتبار یا جذب سرمایه گذار مراحل ساخت آن آغاز می شود.
به گزارش ایرنا، آرتمیا یا میگوی آب شور موجود ظریف و کوچکی از رده سخت پوستان است که به زندگی در آب های شور عادت دارد که تا 2 ماه قبل به دلیل بالا رفتن غلظت نمک دریاچه ارومیه، امکان حیات نداشت؛ موجودی که در صورت تولید می تواند موجب ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی برای صادرات شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا