دکتر مختار جلالی در حاشیه برگزاری نخستین کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی با اشاره به فعالیتهای انجمن ژنتیک ایران اظهار کرد: این انجمن از قدیمیترین تشکلهایی است که حدود نیم قرن از تاسیس آن میگذرد و در طول این مدت توانسته خدمات ارزندهای به کشور و جامعه علمی ارایه دهد.
وی ادامه داد: این انجمن تاکنون حدود 24 کنگره ملی و یک کنگره بینالمللی در حوزههای مختلف علوم پزشکی و پایه برگزار کرده است.
رئیس انجمن ژنتیک ایران با بیان اینکه این انجمن حدود 1200 تا 1300 عضو دارد، گفت: از اعضای این انجمن میتوان به دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، وزارتخانهها و بخش خصوصی اشاره کرد این اعضا نقش بسزایی در فعالیتهای انجمن دارند.
جلالی افزود: این انجمن در حال حاضر شامل هفت شاخه فعالیتی با هفت هیات مدیره مستقل است که از این میان میتوان به شاخههای ژنتیک انسانی، جانوری، گیاهی، سلولهای بنیادی، ذخایر ژنتیک و… اشاره کرد خوشبختانه این انجمن توانسته موفقیتهای خوبی در همه این حوزهها داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه نباید از سایر ابعاد مورد استفاده علم ژنتیک غافل ماند، عنوان کرد: علم ژنتیک به دلیل گستردگی که داراست، نبایستی تنها به بعد پزشکی محدود شود؛ به عنوان نمونه سلولهای بنیادی جانوری نیز با توجه به کاربرد گستردهای که در دنیا دارد، میتواند مورد استفاده قرار گیرد؛ همچنین امروزه با استفاده از سلولهای بنیادی گیاهی میتوان ژنهای انسانی را به یک سلول گیاهی منتقل کرد و در آن سلول گیاهی تمایز ایجاد نمود.
رئیس انجمن ژنتیک ایران ادامه داد: این سلولها قابلیت تبدیل شدن به یک گیاه کامل یا دارو یا واکسن را دارد در حال حاضر دانشگاه تربیت مدرس بیش از 12 سال در آزمایشگاه بیوتکنولوژی خود در این حوزه فعالیت میکند و بالغ بر 20 دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری در این حوزه همکاری میکنند.
به گزارش ایسنا،جلالی با بیان اینکه گستردگی فعالیتهای سلولهای بنیادی به حدی است که به جز بحث سلولدرمانی، در سایر شاخههای پزشکی نیز کاربردهای فراوانی دارد، خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم در سال آینده دومین کنگره بینالمللی ژنتیک را در تهران برگزار نماییم تلاش ما در مسیر پیش رو این است که شاخه سلولهای بنیادی که به طور خاص شاخهای جوان از این علم به شمار میرود، به درختی تنومند تبدیل شده و تشکیلات گستردهای برای این منظور فراهم شود.
وی افزود: باید بتوانیم در افق 1404 به جایگاهی که ترسیم شده دست یابیم.
No tags for this post.