قرار گرفتن مقاله دانشگاه رازی در جمع مقالات داغ دنیا

به گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا،حجت الاسلام سید محمد باقر نجفی، با بیان اینکه پایگاه استنادی کلاریویت آنالیتیکس –که در ایران به آی اس آی معروف است- هر شش ماه یکبار مقالات برتر(Top Papers) را بر اساس تعاریف و شاخصهای اعلام شده معرفی میکند، اظهار کرد: مقالات برتر به گروه اندکی از مقالات اطلاق میشود که در مقایسه با سایر مقالهها، تعداد استنادهای زیادی دریافت کردهاند.
وی با بیان اینکه مقالات برتر شامل مقالات پراستناد(یک صدم برتر) و مقالات داغ(یک دهم درصد برتر) میشوند، افزود: مقالات داغ مقالههای نسبتا جدیدی هستند که نسبت به سایر مقالههای مشابه با فاصلۀ کمی از انتشار، استنادهای زیادی دریافت میکنند.
وی با بیان اینکه براساس جدیدترین آمار موجود در تارنمای «شاخصهای ضروری علمی» 1622 مقاله از ایران به عنوان مقالۀ برتر مشخص شدهاند، اظهار کرد: سهم دانشگاه رازی از مجموع مقالههای برتر کشور 25 مقاله است که شامل 24 مقالۀ پراستناد و دو مقالۀ داغ میشود.
به گفته این مقام مسئول، هر دو مقالۀ داغ اعضای هیأت علمی دانشگاه رازی -که اولین مقالات داغ دانشگاه رازی محسوب میشوند- در حیطۀ موضوعی علوم کشاورزی قرار دارند.
نجفی با تأکید بر اینکه مقالات داغ و پراستناد و همچنین نویسندگان این مقالات نقش موثری در افزایش رتبه و شهرت دانشگاه در نظامهای داخلی و بینالمللی رتبهبندی دانشگاهها دارند، خاطر نشان کرد: به طور کلی در نظامهای رتبه بندی دانشگاهها، عملکرد پژوهشی مؤسسات نسبت به عملکرد آموزشی بیشتر مورد توجه است و در محاسبۀ امتیاز نهایی، وزن بیشتری به خود اختصاص میدهد.
وی با بیان اینکه میزان استناد به آثار علمی یکی از رایجترین شاخصها برای ارزیابی و مقایسۀ کیفیت و اثربخشی علمی آنهاست، گفت: کیفیت تولیدات علمی یک دانشگاه عمدتاً براساس تعداد استنادها به مدارک علمی تولید شده توسط آن برآورد میشود.
دو مقاله دانشگاه رازی، نوشته آقای دکتر مجتبی شمسی پور و همکاران و آقای دکتر یاسر شهبازی و همکارانکه اخیرا از سوی پایگاه استنادی کلاریویت آنالیتیکس به عنوان مقاله های داغ معرفی شده اند به قرار زیر است:
1- Combination of solid-phase extraction with dispersive liquid–liquid microextraction followed by GC–MS for determination of pesticide residues from water, milk, honey and fruit juice
Food Chemistry , Volume 204, 1 August 2016, Pages 289-297
Mojtaba Shamsipur, Najmeh Yazdanfar, Mahnaz Ghambarian
2- Application of chitosan and gelatin based active packaging films for peeled shrimp preservation: A novel functional wrapping design
LWT – Food Science and Technology , Volume 76, Part A, March 2017, Pages 108-116
Ehsan Mohebi, Yasser Shahbazi