چگونه در توالت‌های عمومی بیمار نشویم

دکتر کی نات (K. Nath) متخصص بهداشت عمومی در این رابطه می‌گوید: «اگرچه مردان و زنان هر دو در برابر عوامل بیماری‌زا و عفونت‌ها، آسیب‌پذیر هستند اما زنان به دلیل ساختار بدنی خود به میزان بیشتری درخطر بوده و باید احتیاط بیشتری کنند. شستن دست‌ها و استفاده از محلول‌های ضدعفونی‌کننده دست، می‌تواند استفاده از توالت‌های عمومی را تا حدی کم‌خطرتر کند.»

اگرچه مردان و زنان هر دو در برابر عوامل بیماری‌زا و عفونت‌ها، آسیب‌پذیر هستند اما زنان به دلیل ساختار بدنی خود به میزان بیشتری درخطر بوده و باید احتیاط بیشتری کنند. شستن دست‌ها و استفاده از محلول‌های ضدعفونی‌کننده دست، می‌تواند استفاده از توالت‌های عمومی را تا حدی کم‌خطرتر کند.

کی رانگاناتان (KE Ranganathan) از مدیران ارشد حوزه تولید محصولات و سرویس‌های بهداشتی برخی نکات را جهت افزایش سطح بهداشت فردی در هنگام استفاده از سرویس‌های بهداشتی عمومی، پیشنهاد می‌دهد که به کار بستن آن‌ها می‌تواند خطر بیماری و انتقال عوامل آلوده را به شما تا حد زیادی کاهش دهد:

  • نحوه برخورد با دستگیره و در سرویس‌های بهداشتی: سعی کنید حتی‌المقدور به دستگیره در سرویس‌های بهداشتی عمومی دست نزنید و به کمک دستمال‌کاغذی یا موارد مشابه آن را لمس کرده و در صورت نداشتن دستمال، سعی کنید برای باز کردن در، جایی غیر از دستگیره را لمس کنید. معمولاً دستگیره درهای سرویس‌های بهداشتی عمومی دارای بیشترین حجم آلودگی بوده و به‌ندرت تمییز می‌شوند. حتماً پس از لمس در یا دستگیره‌ها دستان خود را با دقت بشویید.
  • تمامی سرویس‌های موجود را بررسی کنید: در هنگام مراجعه به سرویس‌های بهداشتی عمومی، تمامی اتاقک‌های موجود را بررسی کرده و تمییزترین آن‌ها را انتخاب کنید. به‌طورجدی تأکید می‌شود در اماکن عمومی از توالت‌های زمینی (توالت ایرانی) استفاده کرده و حتی‌المقدور از توالت‌های فرنگی که موجب تماس مستقیم پوست بدن با سطح خارجی آن می‌شود، اجتناب کنید. درصورتی‌که مجبور به استفاده از توالت‌های فرنگی هستید، روی لبه آن دستمال‌کاغذی گذاشته و سپس بنشینید.
  • سیفون کشیدن: کشیدن سیفون برای نظافت سرویس و استفاده نفرات بعدی بسیار مهم است اما درعین‌حال می‌تواند موجب پخش شدن و انتشار عفونت و باکتری‌های موجود در کاسه توالت شود. به همین دلیل حتماً پیش از کشیدن سیفون، لباس خود را کاملاً پوشیده و آماده خروج از توالت شوید. پس از کشیدن سیفون به‌سرعت از اتاقک خارج شوید. فراموش نکنید برای لمس دستگیره سیفون نیز از دستمال‌کاغذی استفاده کرده و از لمس مستقیم دستگیره اجتناب کنید.
  • صبور باشید: معمولاً سرویس‌های بهداشتی عمومی توسط افراد مختلفی استفاده می‌شوند و ممکن است شما ناگزیر به چند دقیقه انتظار برای خالی شدن اتاقک دستشویی شوید. در صورت خروج نفر قبلی از دستشویی، کمی صبر کنید تا فرایند کشیدن سیفون پایان‌یافته و ذرات آبی که براثر سیفون در محیط منتشرشده‌اند، فروکش کرده و به‌این‌ترتیب در معرض باکتری و میکروب‌های احتمالی قرار نخواهید گرفت.
  • شستن دست‌ها: حتماً پس از پایان استفاده از سرویس بهداشتی، دستان خود را با صابون و به مدت حداقل ۲۰ ثانیه به‌خوبی بشورید. برای باز کردن در اصلی سرویس نیز از دستمال‌کاغذی استفاده کنید.

  • خشک‌کردن دست‌ها: به‌هیچ‌عنوان از دستگاه‌های دمنده هوای گرم برای خشک‌کردن دست‌های خود استفاده نکنید. این دستگاه‌ها از یک‌سو هوا را به داخل خود مکیده و به‌این‌ترتیب میزان زیادی میکروب و عوامل عفونت‌زا وارد آن می‌شوند. بهترین گزینه برای خشک‌کردن دست‌ها در سرویس‌های بهداشتی عمومی، استفاده از دستمال‌کاغذی است.
  • مراقب آلوده شدن وسایلتان باشید: در هنگام استفاده از سرویس‌های بهداشتی شما مجبور به لمس برخی اشیا هستید. به خاطر داشته باشید دست‌ها به‌سادگی قابل شستشو هستند اما اگر وسایلی مانند تلفن همراه، کیف‌دستی و … در سرویس‌های بهداشتی، آلوده شوند، تمییز کردن آن‌ها کار دشواری است. کیف‌دستی و سایر وسایل خود را به‌هیچ‌عنوان روی زمین یا لبه دیواره‌ها قرار نداده و ترجیحاً اگر مجبور هستید آن‌ها را با خود به داخل سرویس حمل کنید، از دستگیره‌هایی که معمولاً پشت درها نصب می‌شود استفاده کنید.
  • از ضدعفونی‌کننده‌ها استفاده کنید: در هنگام مراجعه به سرویس‌های بهداشتی عمومی، تنها به شستن دست با صابون اکتفا نکرده و پس از خارج شدن از سرویس، حتماً دست‌های خود را با محلول‌های ضدعفونی‌کننده یا sanitiser تمییز کنید. به‌طورکلی داشتن این محلول‌های ضدعفونی که به‌سادگی در بازار قابل خریداری است، توصیه می‌شود زیرا ممکن است شما همیشه به آب دسترسی نداشته باشید.

ترجمه: فاطمه کردی

منبع: thehealthsite

No tags for this post.

یک دیدگاه

  1. با سلام و احترام
    موضوع بهداشت و پیشگیری از بیماری های عفونی بهترین راه برای حفظ سلامتی و کاهش هزینه های درمانی است و در این زمینه مهمترین و موثرترین راه بهداشت شستشوی دست می باشد که لازمه آن دسترسی به آب سالم و مواد شوینده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا