به گزارش ایسنا، وحید احمدی در سومین همایش سراسری قطبهای علمی در مرکز همایشهای پیامبر اعظم (ص) دانشگاه اصفهان، با اشاره به وضعیت تولید علم در ایران اظهار کرد: اجزا و بازیگرانی در منظومه علمی کشور تشکیل شدهاند و باید این اجزا بتوانند همافزایی و استفاده بهینه از یکدیگر داشته باشند.
وی افزود: بیش از هزار مرکز پژوهشی و مجله علمی، بیش از 150 انجمن علمی، 150 قطب علمی و 150 مرکز رشد علمی و 36 پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد.
معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان اینکه در حال حاضر در ابتدای شکلگیری دور چهارم قطبهای علمی کشور قرار داریم، اضافه کرد: قطبهای علمی کشور با وجود نخبگان جامعه در آنها قویترین مجموعه علمی کشور محسوب میشوند.
احمدی به ارایه چند پرسش در آغاز دور چهارم قطبهای علمی کشور پرداخت و اضافه کرد: در حال حاضر قطبهای علمی چه نقشهایی میتوانند ایفا کنند؟ قطبهای علمی چه نقشی در توسعه علمی کشور دارند؟ چه چالشهایی پیش روی قطبهای علمی قرار دارد؟ چه تفاوتی میان یک قطب علمی و یک مرکز پژوهشی وجود دارد؟ این موضوعات باید در این همایش بررسی شوند.
وی افزود: قطبهای علمی کشور در دوره جدید باید مفاهیم و نگرش نو را به کار گیرند.معاون پژوهشی وزیر علوم ادامه داد: مأموریت گرا بودن بخشی از رسالتها و اولویتهای قطبهای علمی را تشکیل میدهند و بخشی از این مأموریتها را پژوهشگاهها انجام خواهند داد. در حال حاضر به حدی از بلوغ رسیدهایم که مجموعههای علمی با تعامل با یکدیگر در کنارهم قرار گیرند.
احمدی با اعتقاد بر اینکه قطبهای علمی میتوانند فراهمکننده دیپلماسی کشور در جوامع بینالمللی باشند، گفت: استفاده حداکثری از توان قطبهای علمی در راستای نیل به اهداف کلان کشور، استفاده از توان قطبها برای رفع چالشها، مرجعیت علمی قطبها، حضور قطبها در ارزیابیهای کلان کشور از جمله نقشهایی است که قطبهای علمی میتوانند در کشور ایفا کنند.
No tags for this post.