سورنا ستاری در مراسم تودیع و معارفه رئیس بنیاد ملی نخبگان لرستان، اظهار کرد: عدم مشارکت مردم در حوزههای اقتصادی باعث شده که دولت به تنهایی نتواند ایجاد اشتغال کند.
وی با بیان اینکه در لرستان اشتغال دولتی زیاد داریم و عملا بخش خصوصی نقشی در اشتغال ندارد، بیان کرد: لرستان هم اکنون باید دارای 600 تا 700 شرکت دانش بنیان بود.ستاری اضافه کرد: بحث بلوط برای ما مهم است و چنانچه مرکز تحقیقات تکنولوژیهای خود را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد حاضریم در راهاندازی پژوهشکده بلوط لرستان را حمایت کنیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه در حوزه تجاری سازی با پول دولت نمی توان به تجاری سازی دست یافت، تصریح کرد: درحال حاضر 27 شرکت در سامانه ثبت نام کردند بین 70 تا 80 شرکت هم نام کاربری داده شده و 6 شرکت در مرحله ارزیابی هستند.
وی یادآور کرد: نیاز است روشهای تدریس، نگرش در دانشگاه و نوع پژوهش تغییر کند و از اقتصادی که پایه اش نفت خام است اجتناب کنیم.
این مقام مسئول بیان کرد: اقتصادی که پایه اش نفت و خام فروشی است نمیتواند به اقتصاد دانش بنیان برسد چراکه خام فروشی اقتصاد را خراب و اخلاق را زیر سوال می برد و ما را به سمتی می برد که اقتصاد را تنها در بخش دولتی ببینیم.
ستاری با اشاره به اینکه اولویت امسال ما شرکتهای چند صد میلیاردی است و تا زمانی که شرکتهای بزرگ مشتری شرکتهای کوچک ما نشوند راه به جایی نمیبریم، گفت: جریان نوآوری از شرکتهای کوچک شکل می گیرد اما بازار در اختیار شرکتهای بزرگ است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان اذعان کرد: برای نگه داشتن نخبگان باید اقتصاد دانش بنیان را حاکم کنیم چرا که بحث اصلی در اقتصاد دانش بنیان فرد و دانش است.
وی با انتقاد از اینکه پژوهشکده علوم انسانی در تهران ایجاد شده اما هیچ کاری برای کشور نکرده است، افزود: یکی از بحثهای اصلی اقتصاد دانش بنیان نیروی انسانی است. چرا نمیتوانیم یک شبکه اجتماعی ایجاد کنیم؟ چرا باید بچه های ما از عروسک باربی استفاده کنند؟ درحالی که باید محصولات تولیدی با هویت دینی، اسلامی و کشوری ما تطابق داشته باشند.
ستاری بیان کرد: علوم انسانی یکی از پایههای اساسی اقتصاد ماست اما متاسفانه روی تجاری سازی علوم انسانی کار نکردهایم و با پژوهشکده های دولتی نمی توانیم به جایی برسیم .
وی گفت: با فیلمهای ساخت دولت نمیتوانیم فرهنگ را به جامعه منتقل کنیم و نیاز است در این باره بخش خصوصی ورود پیدا کند.
ستاری بیان کرد: پژوهشکده دولتی لرستان هرتکنولوژی جدیدی که داشته باشند ما خریداریم.این مقام مسوول اظهار کرد: پژوهش بخشی از زندگی مردم بوده و نیاز است به جای سرمایه گذاری در بازار سکه در پژوهش سرمایه گذاری کنیم.
وی گفت: آمادگی کامل برای حمایت از بخش خصوصی داریم و از نخبگان حمایت می کنیم و نمی خواهیم یک مخترع بدهکار بانکی داشته باشیم چرا که فرآیند تجاری سازی یک مکانیزم دارد که از سوی بنیاد نخبگان دیده شده است.رئیس بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: در لرستان در حوزه توریست و گیاهان دارویی آمادگی داریم از تمام ظرفیتها دفاع کنیم تا مشکلات و موانعی که در بازار وجود دارد مرتفع شوند.
به گزارش ایسنا، دراین مراسم از زحمات کیانا شاه زمانی رئیس سابق نخبگان استان تجلیل و دکتر حمزه امیری به عنوان رئیس جدید معرفی و منصوب شد.
No tags for this post.