نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی افتتاح شد

در آیین افتتاح رسمی نخستین پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر سعید نمکی، معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر حمیدرضا طیبی، ریاست جهاد دانشگاهی، دکتر حسام‌الدین آشنا، مشاور رسانه ای رییس ‌جمهور و رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست ‌جمهوری، احمد مسجد جامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، دکتر پرویز کرمی، مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر حجت الله ایوبی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، دکتر سید سعید هاشمی، ریاست دانشگاه علم و فرهنگ، دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو، ریاست پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، جمعی از معاونین جهاد دانشگاهی و شخصیت های علمی – فرهنگی کشور حضور داشتند.

این پارک، نخستین پارک علم و فناوری در حوزه علوم انسانی و هنر است که با همکاری دانشگاه علم و فرهنگ و جهاد دانشگاهی به منظور تبدیل ایده‌های نو در حوزه‌هایی همچون صنایع دستی، گردشگری، رسانه‌های تصویری و علوم انسانی به محصول و فناوری‌های نوین، در کشور شروع به کار کرده است.

حرکت از اقتصاد منبع بنیان به سمت دانش بنیان

دکتر حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی در این مراسم تأکید کرد: با هدف کمک به توسعه فناوری های نرم و صنایع فرهنگی کشور، ایده راه اندازی پارک علوم و فناوری نرم و صنایع فرهنگی را مطرح کردیم؛ پس از بازدید و بررسی، تشخیص داده شد که این امکان در جهاد دانشگاهی وجود دارد و با رایزنی های صورت گرفته با وزارت علوم، این طرح مورد استقبال قرار گرفت؛ در نهایت، این طرح در شورای گسترش مورد تصویب قرار گرفت.

دکتر طیبی افزود: گستره فعالیت جهاد دانشگاهی در سراسر کشور، و فضای مناسبی که هم در دانشگاه علم و فرهنگ و هم مرکز تحقیقات جهاد دانشگاهی در استان البرز – برای فعالیت های آینده به پارک – وجود دارد، از عوامل اعطای مجوز راه اندازی پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی به جهاد دانشگاهی بود.

دکتر طیبی افزود: توسعه دانش بنیان به این معناست که علم و کاربردی کردن آن در قالب فناوری و نوآوری، مبنای اقتدار اقتصادی و دفاعی کشور قرار بگیرد. برای تحقق این هدف، به باور توانایی ایرانی در تولید علم، فناوری و تجاری سازی نیاز داریم. باید در دیدگاه مدیران کشور، تحول در زمینه اقتصاد منبع بنیان به سمت دانش بنیان ایجاد شود. باید خودمان تولید فناوری کنیم و توان تولید اکثر فناوری ها را در کشور داریم؛ در عین حال، با انتقال برخی فناوری ها از خارج از کشور، مدیریت صحیح بازار و ارتقاء این فناوری ها، آنها را بومی سازی کنیم.  

وی تأکید کرد: این اتفاق زمانی روی می دهد که دولت برنامه جامع و درازمدت داشته باشد و دستیابی به این برنامه، با وحدت و همدلی در کشور حاصل می شود. مردم زمانی از ما و کالای ایرانی حمایت می کنند که این وحدت، همدلی و برنامه ریزی را در کشور مشاهده کنند. کشور پتانسیل خوبی برای پیشرفت دارد؛ معتقدم با 10 سال برنامه ریزی درست می توان کشور را به پیشرفت رساند.

در عرصه فرهنگ و هنر کشور به یک مجموعه عالم و فهیم نیاز داریم

دکتر سعید نمکی، معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور در آیین افتتاح پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی گفت: خوشحالیم که مجموعه ای به این نام (پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی) در عرصه علمی- اجرایی و دانشگاهی کشور و با حمایت دکتر ستاری و سایر همکاران بنا نهاده شد.

دکتر نمکی تأکید کرد: 10 برنامه توسعه قبل و بعد از انقلاب داریم. در این برنامه ها آنچه مغفول ماند، نقش و جایگاه انسان توسعه یافته است. در ادبیات توسعه امروز عنوان می شود که انسان ابزار توسعه نیست؛ انسان توسعه یافته، هدف غایی توسعه است. انسان توسعه یافته با تکیه بر هنر و فرهنگ و دیرینه یک سرزمین به دست می آید.  

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: امروزه در عرصه فرهنگ و هنر کشور، بدون وجود اتاق فکر و یک مجموعه عالم، فهیم و به روز، به جایی نخواهیم رسید. این مجموعه (پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی) می تواند هنر را عالمانه مدیریت و هدایت کرده و به تقویت بنیه اقتصاد ملی کمک کند.

دکتر نمکی خاطر نشان کرد: یکی از کارهای خوب دکتر ایمانی خوشخو، پرداختن به حوزه گردشگری است و امیدواریم با حرکت با تدبیر در این حوزه، شاهد توسعه صنعت گردشگری کشور باشیم.

زیست بوم با پول دولتی شکل نمی گیرد

دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در بخشی از این مراسم بیان داشت: هیچوقت در تاریخ کشور به این اندازه ای که اکنون در حوزه آموزش هزینه می کنیم، هزینه نکرده ایم؛ اما خروجی های قبلی را نداریم. چرا دیگر ابن سینا، فارابی، خوارزمی، ابن هیثم نداریم؟ چرا دیگر ابتکار و خلاقیت گذشته را نداریم؟ زیرا زیست بوم را به هم زده ایم. زیست بوم با پول دولتی شکل نمی گیرد؛ پول دولت مخرب این زیست بوم است. اگر غیر از این بود، اکنون سیلیکون ولی در دبی یا عربستان بود؛ اما چون اکوسیستم / زیست بوم را ندارند، باوجود تمام هزینه هایی که کردند، در این زمینه موفق نبودند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تأکید کرد: در معاونت علمی، دید متفاوتی نسبت به فرهنگ داریم. دید ما در معاونت این است که با پول دولتی نمی توان فرهنگ ساخت، بلکه چیزی که می تواند فروش کند، قطعا می تواند فرهنگ سازی کند.

دکتر ستاری خاطر نشان کرد: پیشرفت، توسعه و جهت گیری با نوآوری حاصل می شود و این نگاهی است که معتقدیم در حوزه فرهنگی باید داشته باشیم. باید اصول زیست بوم را توسعه دهیم. از چنین زیست بومی، استارتاپ های موفق توسعه پیدا می کنند. باید از پول دولتی فاصله گرفت و هر میزان در بستر بخش خصوصی و جامعه فعالیت صورت بگیرد، موفقیت بیشتری حاصل می شود. باید به عنوان دولت، محیط کسب و کار (استارتاپ ها) را فراهم کنیم تا به راحتی بتوانند جذب سرمایه داشته باشند و در این صورت موفق خواهیم شد.

در بخش دیگری از این مراسم از سوی دکتر طیبی، رییس جهاد دانشگاهی حکم ریاست پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی به مدت دو سال، به دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو ابلاغ شد.

 

گزارش: معصومه سوهانی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل