نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

به‌جای گوگل به پزشک مراجعه کنید

دنیای اینترنت موجب آسانی دسترسی به اطلاعات شده و این موضوع علی‌رغم فواید بی‌شمار، تبعات و مشکلاتی را نیز در پی دارد که یکی از آن‌ها رواج پدیده‌ای به نام خوددرمانی اینترنتی است. در حقیقت بسیاری از افراد در سراسر جهان به‌محض این‌که احساس ناخوشی کرده و یا بیمار می‌شوند، نشانه‌های بیماری خود را در گوگل جستجو کرده و تلاش می‌کنند به این طریق خود را درمان کنند.

خوددرمانی و تجویز دارو توسط بیمار برای خود در جهان امروز بسیار رایج شده و مطالعات فراوانی نیز در رابطه با این مشکل انجام‌شده است. مهم‌ترین عوامل بروز این پدیده را می‌توان کمبود زمان، در دسترس نبودن خدمات پزشکی، مسائل مالی، نبود آگاهی ، تبلیغات جذاب برخی وب‌سایت‌ها و البته سهولت دسترسی به داروها دانست که در کنار دسترسی آسان به اینترنت سبب بروز مشکلی به نام خوددرمانی اینترنتی در جوامع مختلف شده است.

در این حالت عموماً بیماری‌های احتمالی توسط خود فرد حدس زده‌شده و روش‌های درمان آن بیماری نیز جستجو می‌شود. نتایج یک پژوهش که به‌تازگی انجام‌شده است نشان می‌دهد هشت نفر از هر ده کاربر اینترنت، در هنگام بیماری به گوگل مراجعه کرده و اطلاعات مربوط به بیماری را از اینترنت دریافت می‌کنند.

در برخی موارد این عادت تبدیل به اعتیاد شده و از آن با عنوان Cyberchondria یاد می‌شد. این اعتیاد موجب بروز دلهره همیشگی و تمایل شدید برای بررسی اینترنتی هر نوع مشکل کوچک و بزرگ مرتبط با سلامت فرد شده و درنهایت موجب بروز اضطراب و تشویش در وی خواهد شد.

به گفته کارشناسان، اگرچه در برخی موارد این جستجوی اینترنتی می‌تواند به ما کمک کند تا مشکل را یافته و راه‌حلی برای رفع آن پیدا کنیم اما در بیشتر مواقع موجب بروز اضطراب و نگرانی شده و دغدغه‌های بی‌موردی را در فرد به وجود می‌آورد که دلیل آن اشتباه گرفتن نشانه‌های مشابه در بیماری‌های مختلف است. شرایط زمانی بدتر می‌شود که فرد بیمار و فاقد اطلاعات پزشکی، از طریق اینترنت بیماری خود را به‌طور غلط تشخیص داده و اقدام به خوددرمانی کند که در این حالت ممکن است مشکلاتی واقعی و جدی برای وی به وجود آمده و شرایط وخیم شود.

به گفته یکی از کارشناسان حوزه پیشگیری و سلامت به نام کانچان نایکاوادی (Kanchan Naikawadi)، خوددرمانی و تجویز دارو توسط بیمار برای خود در جهان امروز بسیار رایج شده و مطالعات فراوانی نیز در رابطه با این مشکل انجام‌شده است. مهم‌ترین عوامل بروز این پدیده را می‌توان کمبود زمان، در دسترس نبودن خدمات پزشکی، مسائل مالی، نبود آگاهی ، تبلیغات جذاب برخی وب‌سایت‌ها و البته سهولت دسترسی به داروها دانست که در کنار دسترسی آسان به اینترنت سبب بروز مشکلی به نام خوددرمانی اینترنتی در جوامع مختلف شده است.

پژوهشگران و کارشناسان حوزه سلامت و درمان به‌طورجدی توصیه می‌کنند که پیش از مصرف هر نوع دارو در صورت احساس بیماری، به پزشک مراجعه کرده و خوددرمانی نکنید. اگرچه بررسی نشانه‌های بیماری و کسب اطلاعات از آن در اینترنت به‌تنهایی مشکلی نداشته و حتی می‌تواند مفید باشد اما تشخیص قطعی بیماری و مصرف دارو بر اساس آن بسیار خطرناک بوده و می‌تواند تبعاتی بسیار ناگوار در پی داشته باشد. در نظر داشته باشید که حتی پزشکان باتجربه نیز تنها به بررسی نشانه‌ها برای تشخیص بیماری اکتفا نکرده و از بیمار معاینات دقیقی به عمل‌آورده و در بسیاری از مواقع از روش‌هایی مانند آزمایش‌های مختلف و تصویربرداری برای تشخیص بیماری استفاده می‌کنند.

در اینجا برخی از مشکلاتی که می‌تواند در پی خوددرمانی برای شما رخ دهد را معرفی می‌کنیم که بهتر است آن‌ها را به ذهن سپرده و در نظر داشته باشید:

بنابراین بهتر است ازاین‌پس در صورت بروز هر نوع بیماری حتی یک سرماخوردگی ساده، به‌جای خوددرمانی و جستجوی نشانه‌های بیماری در اینترنت، به پزشک مراجعه کرده و با خیال راحت روند درمانی خود را طی کنید.

ترجمه: احسان محمدحسینی

منبع: thehealthsite

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل